Προς άνοιγμα Γυμνάσια και Λύκεια – Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

Προς άνοιγμα Γυμνάσια και Λύκεια – Τα δύο σενάρια που εξετάζει η κυβέρνηση

ΟΛΜΕ: «Να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί»

Δύο σενάρια φαίνεται πως εξετάζει η κυβέρνηση για την επιστροφή στα θρανία των μαθητών γυμνασίων και λυκείων.

Το πρώτο σενάριο είναι να χτυπήσει το πρώτο κουδούνι την 1η Φεβρουαρίου, ωστόσο, επιδημιολόγοι και εκπαιδευτικοί προβληματίζονται για το αν τα παιδιά θα τηρήσουν με ευλάβεια τα μέτρα. Το δεύτερο σενάριο, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, είναι από τις 10-15 Φεβρουάριου και μετά, κατόπιν αξιολόγησης των επιδημιολογικών δεδομένων μετά και το άνοιγμα της αγοράς.

Οι επιδημιολόγοι εκτιμούν ότι και τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να επιστρέψουν στα σχολεία τους. Ο πρωθυπουργός είπε σήμερα στη Βουλή πως αυτό ειναι προτεραιότητα της κυβέρνησης, ωστόσο, οι επιστήμονες δεν έχουν δώσει ακόμα το «πράσινο φως».

«Υπάρχει μια διστακτικότητα διότι φοβούμαστε ότι δημιουργείται η πεποίθηση ότι ξεπεράσαμε το πρόβλημα. Καλύτερα να είμαστε προσεκτικοί και να πάμε αργά, παρά να κάνουμε βήματα τα οποία θα χρειαστεί μετά να το αναστρέψουμε», ανέφερε ο Πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

ΟΛΜΕ: «Να εμβολιαστούν οι εκπαιδευτικοί»

Οι εκπαιδευτικοί λένε «ναι» στο άνοιγμα των σχολείων, αλλά υπό προϋποθέσεις.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, θα πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, οι οποίοι ουσιαστικά πρέπει να εμβολιαστούν μετά τους υγειονομικούς.

Επίσης, τόνισε ότι πρέπει να ληφθούν μέτρα και να υπάρξει ενημέρωση και φυσικά κοινωνικλη ευθύνη από τους μαθητές.

«Λουκέτο» σε σχολεία λόγω κρουσμάτων

Στο μεταξύ, κάποια από τα δημοτικά που άνοιξαν, ξανακλείσουν σε χρόνο ρεκόρ μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Παρακαλούμε περιμένετε ...