Πυρκαγιά Μάτι: Κατέθεσε στον ανακριτή η χήρα του Γρηγόρη Φύτρου

Πυρκαγιά Μάτι: Κατέθεσε στον ανακριτή η χήρα του Γρηγόρη Φύτρου

Η γυναίκα έχασε, την μοιραία ημέρα, τον σύζυγο και τα δυο παιδιά της

Λίγες ημέρες μετά το νέο αίτημα για άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για το κακούργημα της θανατηφόρας έκθεσης στην υπόθεση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι πέρασε το κατώφλι του ανακριτή η χήρα του Γρηγόρη Φύτρου, η οποία έχασε, την μοιραία ημέρα, τον σύζυγο και τα δυο παιδιά της.

Η Βαρβάρα Φύτρου, η οποία στο παρελθόν έχει ζητήσει με αίτηση της την αναβάθμιση της κατηγορίας από πλημμέλημα σε κακούργημα, κατέθεσε για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργεί η δικαιοσύνη για την πυρκαγιά που στοίχισε τη ζωή σε 102 ανθρώπους.

Μετά την ολοκλήρωση της πολύωρης κατάθεσης της η Βαρβάρα Φύτρου εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι έχουν διαπραχθεί κακουργηματικές πράξεις από πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση διαπιστώνοντας πως γίνονται προσπάθειες να τους προστατεύσουν. «Αυτό για εμένα είναι τραγικό και λυπηρό. Η εισαγγελία έχει πρόβλημα. Πραγματικά τώρα είναι η στιγμή που πρέπει να το λύσει.» ανέφερε χαρακτηριστικά συμπληρώνοντας πως κατέθεσε στον δικαστικό λειτουργό «Όλα όσα έζησα, όλα όσα βίωσα, όλα όσα άκουσα, όλα όσα έμαθα από το σύζυγο μου και τα παιδιά μου λίγο πριν να καταλήξουν.»

Η κ. Φύτρου επεσήμανε πως η δικαίωση για τα θύματα θα «έρθει πραγματικά όταν θα αποδοθούν οι ευθύνες σε όλους αυτούς που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα αυτά τα κακουργήματα». «Για εμένα για τις ψυχές τους αυτή θα είναι η δικαίωση.» κατέληξε. Παράλληλα, ο δικηγόρος της Βασίλης Καπερνάρος έστρεψε τα βέλη του στην Εισαγγελία λέγοντας: «Μακάρι η εισαγγελία να είχε επιδείξει το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια σημασία όπως στην υπόθεση της κας Μπεκατώρου.» είπε και συνήγορος αναφερόμενος στο αίτημα του ανακριτή για αναβάθμιση της κατηγορίας διατύπωσε την θέση ότι ο δικαστικός λειτουργός έχει εντοπίσει «πραγματικά περιστατικά που συνιστούν την κακουργηματική έκθεση… Γι αυτό λέμε έχει σοβαρό πρόβλημα η εισαγγελία και πρέπει να το λύσει.»

Παρακαλούμε περιμένετε ...