Lockdown: Το πλάνο για τη λειτουργία νέων δραστηριοτήτων- Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια

Lockdown: Το πλάνο για τη λειτουργία νέων δραστηριοτήτων- Τι θα γίνει με Γυμνάσια και Λύκεια

Το σενάριο για το άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους

Την ώρα που η επιδημιολογική εικόνα της χώρας συνολικά εμφανίζει τάσεις σταθεροποίησης, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην κατάρτιση ενός σχεδίου για το άνοιγμα νέων οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων ανά δύο εβδομάδες, εφόσον το επιτρέπουν τα υγειονομικά στοιχεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, την Πέμπτη, σε κυβερνητική σύσκεψη θα εξεταστούν οι προτεραιότητες επαναλειτουργίας δραστηριοτήτων του επόμενου διαστήματος.

Στο «τραπέζι» βρίσκεται η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων από την προσεχή Δευτέρα, 25 Ιανουαρίου, καθώς και τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ που υπολογίζεται ότι απασχολούν περί τις 20.000 εργαζόμενους. Επίσης, δεν αποκλείεται να επιτραπεί ξανά το ψάρεμα και το κυνήγι την προσεχή εβδομάδα.

Τα σενάρια για Γυμνάσια – Λύκεια και εστίαση

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μια από τις επικρατέστερες ημερομηνίες για να ξεκινήσουν τα δια ζώσης μαθήματα σε Γυμνάσια και τα Λύκεια είναι η 1η Φεβρουαρίου.

Το άνοιγμα της εστίασης τοποθετείται περί τα μέσα Φεβρουαρίου, ωστόσο οι πελάτες θα κάθονται αυστηρά σε εξωτερικούς και σε καμιά περίπτωση εντός των καταστημάτων.