Σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ: Τι απαντά πρώην καθηγητής για τις καταγγελίες σε βάρος του

Σεξουαλική παρενόχληση στο ΑΠΘ: Τι απαντά πρώην καθηγητής για τις καταγγελίες σε βάρος του

Δηλώνει ότι θυμάται πρόσωπα, αλλά αρνείται τις κατηγορίες και επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη

Πικραμένος και σαστισμένος για το πλήθος καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του, δήλωσε μιλώντας στο Mega πρώην καθηγητής Γεωλογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

«Σε άλλες περιπτώσεις θα έλεγα νιώθω αγανάκτηση, αλλά για ένα παιδί που το νιώθεις σαν δικό σου παιδί, νιώθεις πικρία. Νιώθεις ότι είναι αχαριστία αυτό το πράγμα που κάνουν» είπε, ενώ αρνείται όλες τις κατηγορίες και υποστηρίζει πως θυμάται αμυδρά την φοιτήτρια που τον κατήγγειλε. «Τη θυμάμαι. Έτσι πολύ αμυδρά τη θυμάμαι. Τόσα παιδιά που περνούν από το γραφείο μου, δεν μπορώ να θυμηθώ. Ήρθε από το γραφείο μου. Το γραπτό της ήταν πολύ κακό. Μου είπε να την περάσω με το βαθμό αυτό και της είπα ότι δεν μπορώ να την περάσω και έφυγε. Έκτοτε δεν την ξαναείδα» περιγράφει.

Παράλληλα, δηλώνει συντετριμμένος από το μπαράζ εξελίξεων που στοχοποιούν τον ίδιο, αλλά και την οικογένεια του. «Τι να πω, ότι δεν κοιμήθηκα το βράδυ; Τι θα πουν τα παιδιά μου; Θα σκέφτονται αυτόν είχαμε πρότυπο;» προσθέτει. Ο καθηγητής που συνταξιοδοτήθηκε το 2016, υποστηρίζει πως η πόρτα του γραφείου του ήταν πάντα ανοιχτή για όλους τους φοιτητές. «Παρερμήνευσαν την επιθυμία μου να βοηθήσω. Φοβόντουσαν κάποιες κοπέλες, να μην τις δουν να μπαίνουν στο γραφείο μου και τις πουν γλειφτράκια. Από στόμα σε στόμα κάποιες είχαν κόμπιασμα, μέχρι που κατάλαβαν, ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα» λέει.

Είχε ακούσει, όπως λέει, κατά καιρούς τις φήμες για το πρόσωπό του, αλλά ουδέποτε του ζητήθηκε από την πρυτανεία να δώσει εξηγήσεις. «Ας παρουσιαστεί μπροστά μου -αν μπορεί- να μου πει, τι της είπα, γιατί, τι της έκανα. Δεν υπάρχει περίπτωση να αποδείξει ή να πει, ότι την ακούμπησα, ούτε στο χέρι δεν ακούμπησα» συμπληρώνει, προσθέτοντας ότι σκοπεύει να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Παρακαλούμε περιμένετε ...