Εξαδάκτυλος για lockdown: Να μη θεωρούμε ότι τα βήματα θα είναι διαρκή

Εξαδάκτυλος για lockdown: Να μη θεωρούμε ότι τα βήματα θα είναι διαρκή

«Η ταχύτητα σε αυτές τις αποφάσεις είναι συμφέρουσα»

«Παράθυρο» για νέο lockdown, που θα πρέπει να αποφασιστεί άμεσα αν χρειαστεί, άφησε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

«Δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι κάθε εβδομάδα θα κάνουμε και ένα βήμα, επίσης δε θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι κάθε εβδομάδα ότι τα βήματα είναι προς τα μπροστά, μπορεί να υπάρξουν και στάσεις, και βήματα προς όπισθεν. Έχουμε ένα παράθυρο που εκμεταλλευόμαστε, αλλά δεν έχουμε ξεπεράσει τον κίνδυνο, δεν τον έχουμε αφήσει πίσω μας, είναι δίπλα μας είναι και μπροστά μας» ανέφερε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ.

«Δεν πρέπει να διστάσουμε εφόσον παραστεί ανάγκη, θέλω να πιστεύω ότι δεν θα λάβουμε τις αποφάσεις με την ταχύτητα του φθινοπώρου, αλλά με την ταχύτητα της ανοίξεως. Η ταχύτητα σε αυτές τις αποφάσεις είναι συμφέρουσα» διευκρίνισε.

«Να μη θεωρούμε ότι τα βήματα θα είναι διαρκή. Εξετάζουμε (να ανοίξουν) και τα χιονοδρομικά κέντρα, και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ, αλλά δεν είμαστε σε φάση όπου ο κίνδυνος τελείωσε και όλοι ένας ένας θα βγούμε (από τα μέτρα) και θα επανέλθουμε εκεί που ήμασταν στις 28 Απριλίου 2020… Είμαστε σε διαφορετική φάση» ξεκαθάρισε.