Lockdown: Τι παίρνει σειρά μετά τα καταστήματα που άνοιξαν χθες

Lockdown: Τι παίρνει σειρά μετά τα καταστήματα που άνοιξαν χθες

Πότε θα ανοίξουν Γυμνάσια - Λύκεια και μετακίνηση από νομό σε νομό

Με το βλέμμα στραμμένο στα επιδημιολογικά δεδομένα των επόμενων ημερών είναι πολίτες και επιχειρηματίες που περιμένουν να ανοίξουν και οι υπόλοιποι φορείς της οικονομίας. Παράλληλα αναμένεται και η  επιστροφή στα θρανία για τους μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής των ειδικών την Παρασκευή,  αναμένονται νεότερες ανακοινώσεις, όπως εξήγησε η Ράνια Τραγόμαλλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Το σενάριο να επιστρέψουν οι μαθητές στα Γυμνάσια - Λύκεια στις 25/1  απομακρύνεται, καθώς η κυβέρνηση επιθυμεί να υπάρχει χρονική  απόσταση τουλάχιστον δύο εβδομάδων για το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το άνοιγμα των καταστημάτων, με την 1η Φεβρουαρίου να θεωρείται ότι είναι η πιθανότερη ημερομηνία.

Το άνοιγμα των σχολείων θα συνοδευθεί από το άνοιγμα των φροντιστηρίων, αλλά  Πανεπιστήμια και ΙΕΚ θα περιμένουν κι άλλο.  Στις 22 Ιανουαρίου θα αποφασιστεί η άρση απαγόρευσης της μετακίνησης από νομό σε νομό, ώστε να μπορέσουν να ανοίξουν υπό αυστηρές προϋποθέσεις και τα χιονοδρομικά κέντρα από τις 8 Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα  25 Ιανουαρίου δεν αποκλείεται να δοθεί το «πράσινο φως» για το άνοιγμα των πρακτορείων του ΟΠΑΠ, των κέντρων τατουάζ, όπως ακόμη να επιτραπεί εκ νέου το κυνήγι και το ψάρεμα. 

Επόμενος στόχος είναι να ανοίξει η εστίαση, η οποία όμως φαίνεται ότι θα καθυστερήσει. Το σενάριο που εξετάζεται για τα εστιατόρια και μόνο (και όχι για τα μπαρ) είναι να  ανοίξει μετά τις 15 Μαρτίου, υπό αυστηρούς όρους (σε ανοιχτούς χώρους με σόμπες κλπ).