Ξυλοδαρμός σταθμάρχη Μετρό: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο – Τι οδήγησε στη σύλληψη των ανηλίκων

Ξυλοδαρμός σταθμάρχη Μετρό: Νέο βίντεο-ντοκουμέντο – Τι οδήγησε στη σύλληψη των ανηλίκων

Καρέ-καρέ πώς ξεκίνησε η συμπλοκή - Τι υποστηρίζει η μητέρα τους - Απολογούνται αύριο στον ανακριτή

Νέο βίντεο-ντοκουμέντο από τον ξυλοδαρμό του σταθμάρχη του Μετρό στην πλατφόρμα του σταθμού στην Ομόνοια από τις κάμερες ασφαλείας του Μετρό ήρθε στο φως της δημοσιότητας και δείχνει πώς ξεκίνησε ο διαπληκτισμός, αμέσως μόλις οι τρεις πρωταγωνιστές του επεισοδίου κατέβηκαν από τον συρμό.

Στις εικόνες διακρίνεται ο σταθμάρχης να βγαίνει από τον συρμό του μετρό, ενώ οι ανήλικοι έχουν ήδη βγει από την επόμενη πόρτα. Ακολουθούν αντεγκλήσεις, με τον έναν από τους ανηλίκους να πετά στον σταθμάρχη ένα κουτάκι αναψυκτικού, με τον σταθμάρχη και τον ανήλικο να έρχονται ο άνας απέναντι από τον άλλο και ο τελευταίος να τον χτυπά στο πρόσωπο. Στη συνέχεια οι δύο ανήλικοι στρέφουν την πλάτη τους στον σταθμάρχη και απομακρύνονται, όμως εκείνος τους ακολουθεί.

Μόλις ο σταθμάρχης πλησιάζει από πίσω τον ανήλικο που τον χτύπησε, ο άλλος του επιτίθεται και τον ρίχνει στο πάτωμα. Αμέσως μετά διακρίνονται και οι δύο να κλωτσούν βάναυσα τον πεσμένο στην πλατφόρμα σταθμάρχη, βγάζοντας όλο τους το μένος.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό τους έπαιξε, εκτός του ότι δεν φορούσαν μάσκες και το Facebook. Ο 17χρονος φέρεται να το απενεργοποίησε μετά το επεισόδιο, όμως όχι και ο 15χρονος. Με το σήμα από τα κινητά τους, αλλά και μια πληροφορία για την ταυτότητά τους, οι αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτοποίησή τους.


«Μόνο κτήνη δεν είναι τα παιδιά μου»

Η μητέρα των δύο ανήλικων κατηγορουμένων έδωσε την δική τους εκδοχή για το πώς συνέβη το επεισόδιο, επιρρίπτοντας ευθύνες στο θύμα. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είπε, ότι «ενώ δεν ήταν εν ώρα εργασίας, τα προκαλούσε, χτύπησε το μεγάλο, του έδωσε μπουκέτο στο πρόσωπο, του προκάλεσε ζημιά στα σιδεράκια που φόρεσε. Του έκανε μπούλινγκ του δεύτερου, του τύπου "μη μιλάς εσύ, βγάλε τα σιδεράκια πρώτα"».

Η μητέρα μάλιστα ισχυρίζεται, ότι το θύμα ήταν αυτό που επιτέθηκε στα παιδιά της. «Ο κύριος ήταν πολύ προκλητικός, είχε βάλει το χέρι μέσα στην τσέπη απειλώντας τα ότι κάτι έχει στην τσέπη του και "θα σας φτιάξω εγώ όταν βγείτε έξω". Ορμώμενος στο μικρό, ο μεγάλος φοβήθηκε για την ασφάλεια του αδερφού του και του έχωσε ένα μπουκέτο, τέλος πάντων, δεν ξέρω τι ήταν αυτό και από εκεί άρχισε το σκηνικό».

Μάλιστα, μετά τον ξυλοδαρμό, η ίδια λέει, ότι ρώτησε τα παιδιά της γιατί το έκαναν. «Μόνο κτήνη δεν είναι τα παιδιά μου. Κάποια πράγματα δεν γίναν όπως τα είπε το θύμα. Ήταν το πρώτο πράγμα, που ήθελα να μάθω, αν είναι καλά ο άνθρωπος. Μετά είπα στα παιδιά μου: "Γιατί τόσο;". Είχα μείνει κι εγώ σοκαρισμένη και μου λένε "μαμά φοβηθήκαμε για τη ζωή μας", γιατί ο κύριος αυτός ήταν προκλητικός από την στιγμή που μπήκαν τα παιδιά μου στο βαγόνι».


Τα δύο αδέρφια τα οποία κατηγορούνται για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη και απείθεια σε βαθμό κακουργήματος, αναμένεται να οδηγηθούν αύριο ενώπιον του ανακριτή.