Ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια του τραμ προς ΣΕΦ

Ξεκινούν και πάλι τα δρομολόγια του τραμ προς ΣΕΦ

Την ερχόμενη Τετάρτη θα δοθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία το σύνολο της νέας γραμμής

Στο «ΣΕΦ» θα φτάνει το τραμ από την ερχόμενη Τετάρτη 20 Ιανουαρίου, τα δρομολόγια είχαν διακοπεί από τον Μάρτιο του 2020, ώστε στη συνέχεια να τεθεί σε λειτουργία η επέκταση του μέσου μέχρι τον Πειραιά.

Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ την ερχόμενη Τετάρτη θα δοθεί σε πλήρη εμπορική λειτουργία το σύνολο της νέας γραμμής έως το ΣΕΦ και οι 10 από τις 11 στάσεις του εν λόγω τμήματος, καθώς στις «Τζιτζιφιές» τα έργα πολιτικού μηχανικού αναμένεται να ολοκληρωθούν σε 15 ήμερες και το διάστημα αυτό οι συρμοί θα διέρχονται από εκεί χωρίς στάση.

Τα δρομολόγια του Τραμ από τη στάση «Μπάτης» στο Π. Φάληρο έως το ΣΕΦ διεκόπησαν προκειμένου να εκτελεστούν από την Περιφέρεια Αττικής τα έργα για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου, στο πλαίσιο των οποίων είχε ενταχθεί η μετατόπιση της γραμμής και των στάσεων του Τραμ. Υπενθυμίζεται πως την περασμένη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου η Περιφέρεια Αττικής παρέδωσε στη ΣΤΑ.ΣΥ τη νέα γραμμή και τις νέες στάσεις στο εν λόγω τμήμα και αμέσως ξεκίνησαν τα απαιτούμενα δοκιμαστικά δρομολόγια, προκειμένου να πιστοποιηθεί η σωστή λειτουργία των νέων εγκαταστάσεων (υποδομή, ρευματοδότηση, σηματοδότηση, τηλεματική) και να διασφαλιστεί η εύρυθμη και ασφαλής επανέναρξη των δρομολογίων.

Με αφορμή την παράδοση του έργου η Διοίκηση της ΣΤΑ.ΣΥ σε ανακοίνωση της ευχαριστεί την Περιφέρεια Αττικής, αφενός για τη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των τεχνικών υπηρεσιών των δύο φορέων και αφετέρου για την προτεραιότητα που δόθηκε στην εκτέλεση των έργων για τη μετατόπιση της γραμμής του Τραμ, με αποτέλεσμα να καταστεί εφικτή η επανέναρξη των δρομολογίων στο συγκεκριμένο χρόνο, παρά τις αρχικές καθυστερήσεις στην εκτέλεση των εργασιών. «Με την ολοκλήρωση των έργων ανάπλασης του Φαληρικού Όρμου, η διέλευση του Τραμ στο συγκεκριμένο τμήμα θα γίνεται σε ένα τελείως διαφορετικό αστικό περιβάλλον που θα αναβαθμίσει πλήρως το παραλιακό μέτωπο της Αττικής, αλλά και θα συμβάλλει στη βελτίωση των μετακινήσεων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» τονίζει η ΣΤΑ.ΣΥ ΑΕ.