Πλημμύρες απείλησαν κατοίκους οικισμών στην Ανατολική Ροδόπη

Πλημμύρες απείλησαν κατοίκους οικισμών στην Ανατολική Ροδόπη

Τα νερά του ποταμού Λίσσου απείλησαν κατοικημένες περιοχές, ενώ έγιναν απεγκλωβισμοί σε πολλούς οικισμούς

Σε ύφεση βρίσκονται από το απόγευμα της τρίτης τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Ανατολική Ροδόπη και συγκεκριμένα τους Δήμους Αρριανών και Μαρωνείας-Σαππών.

Από το πρωί ξεκίνησε η βροχόπτωση με τον ουρανό να είναι σχεδόν μαύρος. Από τις 10:00 και μετά η βροχόπτωση εντάθηκε και έγινε συνεχής, με αποτέλεσμα η κατάσταση να γίνεται επικίνδυνη με τα ορμητικά νερά του Λίσσου ποταμού, των παραποτάμων και των χειμάρρων να μετατρέπουν σε λίμνη την Ανατολική Ροδόπη και να περνούν πάνω από τους δρόμους, όπου και διακόπηκε η κυκλοφορία. Έγιναν απεγκλωβισμοί ανθρώπων σε πολλούς οικισμούς των δύο Δήμων, ευτυχώς με επιτυχία.

Για αρκετή ώρα ο οικισμός Λοφάριο του Δήμου Μαρωνείας-Σαππών ήταν στο επίκεντρο, καθώς τα νερά του Λίσσου έφτασαν στα σπίτια που βρίσκονται χαμηλά κοντά στην κοίτη του ποταμού. Εκεί παρόντες ήταν οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Νίκος Τσαλικίδης, ο Δήμαρχος Σαππών, Ντίνος Χαριτόπουλους μαζί με τα Σώματα Ασφαλείας, όπου εγκαίρως εκκένωσαν όλα τα σπίτια και μετέφεραν με ασφάλεια τους ανθρώπους στο σχολείο. Με ασφάλεια μεταφέρθηκαν και τα ζώα που είχαν κάποιοι από αυτούς.

Παρακαλούμε περιμένετε ...