Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σε Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες σε Βόρειο και Ανατολικό Αιγαίο

Η πρόγνωση του καιρού για την Τετάρτη

Οι ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες που σημειώθηκαν έως σήμερα το μεσημέρι, προκάλεσαν σημαντικότατα προβλήματα στο νομό Έβρου, επαληθεύοντας τις προγνώσεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr για ισχυρά φαινόμενα στην περιοχή αυτή.

Έως το βράδυ, κατά τόπους ισχυρά και δυνητικά επικίνδυνα φαινόμενα αναμένονται στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, πιο συγκεκριμένα στην περιοχή που εκτείνεται από τη Σαμοθράκη έως τη Χίο και ενδεχομένως τη Σάμο και την Ικαρία.

Νεφώσεις με διαστήματα ηλιοφάνειας και τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια αναμένονται την Τετάρτη, καθώς επίσης μικρή πτώση της θερμοκρασίας. Πιο αναλυτικά, νεφώσεις αλλά και διαστήματα ηλιοφάνειας αναμένονται σε όλη τη χώρα. Τοπικές βροχοπτώσεις αναμένονται κατά κύριο λόγο στα βόρεια, στα δυτικά και στη Δυτική Κρήτη. Χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά ηπειρωτικά και από το απόγευμα κατά τόπους στη Δυτική Μακεδονία. Η ορατότητα έως το πρωί και προς το βράδυ θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από - 2 έως 8 βαθμούς (η ελάχιστη αναμένεται προς το τέλος του εικοσιτετραώρου), στην υπόλοιπη Μακεδονία από 1 έως 10, στη Θράκη από 1 έως 8, στη Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο από 4 έως 15, στην Ήπειρο από 3 έως 11, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο από 5 έως 14, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 12, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 7 έως 14, στις Κυκλάδες από 8 έως 15 και στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα από 11 έως 16 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από δυτικές έως βορειοδυτικές διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 8 έως 13 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις κατά διαστήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς.