Σταδιακή άρση του lockdown: Τι αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα

Σταδιακή άρση του lockdown: Τι αναμένεται να ανοίξει από την ερχόμενη Δευτέρα

To σχέδιο της κυβέρνησης για άνοιγμα σε δύο ταχύτητες από τη Δευτέρα - Τι θα γίνει με την εστίαση

Χαλάρωση του αυστηρού lockdown την επόμενη εβδομάδα εξετάζει η κυβέρνηση με τα μέτρα να αφορούν κυρίως το λιανεμπόριο.

Όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή, τη Δευτερα 18 Ιανουαρίου ανοίγει το λιανεμπόριο με μορφή που θα αποφασιστεί στο τέλος της εβδομάδας, τα κομμωτήρια με αυστηρά μέτρα, τα βιβλιοπωλεία με φυσική παρουσία του πελάτη και τα ΚΤΕΟ μόνο με ραντεβού.

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων είναι εκείνη που θα εισηγηθεί στην κυβέρνηση πότε και πόσο πρέπει να χαλαρώσει το lockdown.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν από την κυβέρνηση με βάση τα στοιχεία που θα δώσουν οι ειδικοί. Το άνοιγμα των νηπιαγωγείων και των δημοτικών δεν συνεπάγεται και το άμεσο άνοιγμα των υπόλοιπων βαθμίδων. Ειδικά για τη Γ' Λυκείου και τα Γυμνάσια, η αναμονή θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες με ένα μήνα και οι μαθητές θα συνεχίσουν με την τηλεκπαίδευση.

Όσο για την εστίαση, είναι κάτι που δε συζητείται προς το παρόν. Οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν την Παρασκευή 15 Ιανουαρίου.

Όπως μετέδωσε η Μαρία Παππά στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα, η πρόταση του Υπουργείου Ανάπτυξης είναι η εξής: Τα καταστήματα ένδυσης, υπόδησης και χρυσοχοΐας να ανοίξουν κανονικά, τη Δευτέρα. Οι πελάτες θα μπορούν να πηγαίνουν επί τόπου και να δοκιμάζουν τα προϊόντα αφού έχουν κλείσει τηλεφωνικό ραντεβού. Πρόκειται για το λεγόμενο click in shop.

Τα υπόλοιπα καταστήματα, δηλαδή όσα πωλούν ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές προτείνεται να δουλέψουν με το click away.

1
σχόλιο
  1. avatar Νικος Γεωργαράς.

    Καταλαβαίνω ενδυσης και υπόδησης αλλά γιατί τα "χρυσοχοΐας"?

Παρακαλούμε περιμένετε ...