Διακοσμήστε το χώρο σας με ταπετσαρίες τοίχου και πίνακες σε καμβά

Διακοσμήστε το χώρο σας με ταπετσαρίες τοίχου και πίνακες σε καμβά

Προτάσεις χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο και χρήμα

Αν ψάχνετε τρόπους να ανανεώσετε το χώρο σας μπορείτε να το κάνετε εύκολα με ταπετσαρίες τοίχου ή με πίνακες σε καμβά. Πάμε να δούμε πως μπορείτε να διακοσμήσετε το υπνοδωμάτιο, το σαλόνι, το γραφείο ή όποιο άλλο μέρος του σπιτιού σας θέλετε, με αυτές τις διακοσμητικές προτάσεις. Γρήγορα, χωρίς να ξοδέψετε πολύ χρόνο και χρήμα για να το πετύχετε.

Παρόλο που δεν υπάρχει σύνολο κανόνων για τη διακόσμηση ενός σπιτιού, ακολουθώντας κάποιες βασικές οδηγίες μπορείτε να κάνετε την τέλεια επιλογή για εσάς. Το μόνο που έχετε να σκεφτείτε είναι αν θέλετε να πετύχετε κάτι άλλο πέραν του να φρεσκάρετε τον χώρο σας.

Παρακάτω θα βρείτε κάποιες απ’ τις πιο συνηθισμένες αιτίες για τις οποίες κάποιος θέλει να ανανεώσει το μέρος που μένει και να προσθέσει διακοσμητικά στοιχεία.

Υπάρχει ζημιά σε κάποιο τοίχο

Σίγουρα θα έχετε παρατηρήσει ότι μετά από χρόνια, μπορεί να υπάρχουν κάποιες φθορές σε έναν ή παραπάνω τοίχους του σπιτιού σας. Το στοκάρισμα είναι πάντα μία καλή αλλά πρόχειρη λύση. Κακά τα ψέματα, το «μπάλωμα» στο τοίχο θέλει πιο δραστικά μέτρα ώστε να καλυφθεί κομψά.

Η τοποθέτηση ταπετσαρίας τοίχου ή κάποιου πίνακα, αποτελούν 2 πολύ καλές επιλογές με τα συν και τα πλην τους. Αν η ζημιά που υπάρχει είναι μικρή μπορείτε να κρεμάσετε ένα μικρό πίνακα σε καμβά, ο οποίος θα συνοδεύεται από ένα ωραίο κάδρο και να στολίσετε την τοίχο σας.

Από την άλλη, αν η ζημιά είναι αρκετά μεγαλύτερη ή βρίσκεται διάσκορπα στην επιφάνεια, τότε η λύση της ταπετσαρίας ακούγεται πολύ πιο ενδιαφέρουσα. Επιλέξτε εκείνη που θα ταιριάζει χρωματικά και στο στιλ του δωματίου που θέλετε να την βάλετε και τοποθετήστε την μόνοι σας.

Οι καταστροφές δεν θα φαίνονται και τη θέση τους θα έχουν πάρει καλαίσθητες διακοσμητικές επιλογές.

Απαγορεύεται να κρεμάσω κάτι με καρφιά στον τοίχο

Πολλοί ένοικοι εκφράζουν το παράπονο ότι δεν τους επιτρέπουν οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων τους, να κρεμάνε κάτι στους τοίχους τους. Αν ανήκετε και εσείς σ’ αυτή τη κατηγορία μη στεναχωριέστε. Πάντα υπάρχουν επιλογές για να ομορφύνετε το χώρο σας.

Κολλήστε μία ταπετσαρία τοίχου abstract ή άλλο μοτίβο και μετατρέψτε τον τοίχο σας από αδιάφορο, σε άξιο προσοχής. Αν πάλι έχετε ανάγκη να υπάρχει κάποιος πίνακας, τότε δεν έχετε παρά να τον αγοράσετε. Μόνο που αντί για να κρεμάσετε τον πίνακα σε καμβά στον τοίχο, θα τον ακουμπήσετε στο πάτωμα ή σε κάποιο ράφι.

Η διακόσμηση δεν έχει όρια, εκμεταλλευτείτε κάθε δυνατό τρόπο που έχετε στη διάθεσή σας και ομορφύνετε το σπίτι σας!

Βρώμικοι τοίχοι αλλά δεν έχω χρήματα για να τους βάψω

Παρατηρείτε οι τοίχοι του σπιτιού σας να είναι βρώμικοι αλλά τη συγκεκριμένη περίοδο δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα να μπείτε σε τέτοια έξοδα; Είναι κάτι που συμβαίνει σε πολλούς. Αυτό δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει λύση και ότι θα πρέπει να τους αφήσετε σε κακή κατάσταση.

Μία πολύ οικονομική επιλογή είναι οι ταπετσαρίες τοίχου. Απλώς διαλέξτε για κάθε χώρο το κατάλληλο θέμα ή την κατάλληλη απόχρωση και τοποθετήστε τες. Θα δείτε ότι και θα εξικοινομήσετε πολλά χρήματα και θα νιώσετε δημιουργικοί απ’ αυτή τη σας την κίνηση.

Αντίθετα η αγορά ενός πίνακα ενώ πάντα αποτελεί καλή επένδυση, δεν έχει και ιδιαίτερο νόημα αν όλο το σπίτι έχει βρώμικους τοίχους.

Υπάρχει ανεκμετάλλευτος χώρος

Τέλος, το σπίτι σας το αγαπάτε και το έχετε φτιάξει με αγάπη. Καλά μέχρι εδώ. Αλλά δε μπορεί, όλο και θα υπάρχει κάποιος χώρος του θα θέλει βελτίωση. Ίσως είναι μία μικρή γωνιά ή μία μικρή επιφάνεια η οποία είναι λίγο βαρετή. Ώρα για διακόσμηση! Εκμεταλλευτείτε την αγοράζοντας ένα wallpaperή πίνακα σε καμβά και δώστε της χαρακτήρα.

Τολμήστε τις αλλαγές, πειραματιστείτε με το χώρο σας και κάντε τον πιο μοντέρνο και καλαίσθητο. Είναι στο χέρι σας!