Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στην Κέρκυρα

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί και στην Κέρκυρα

Τα πρώτα 200 εμβόλια έφτασαν αεροπορικώς στο νησί

Ξεκίνησαν το μεσημέρι οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού, των νοσοκομειακών ιατρών και νοσηλευτών του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας.

Τα πρώτα 200 εμβόλια έφτασαν αεροπορικώς στο νησί, νωρίς το μεσημέρι και μεταφέρθηκαν με απόλυτη ασφάλεια στο νοσοκομειακό ίδρυμα.

«Σήμερα είναι ημέρα χαράς, ελπίδας και αισιοδοξίας, καθώς όσο αυξάνονται οι εμβολιασμοί τόσο πιο γρήγορα θα απεμπλακούμε από αυτή τη μάστιγα που μας περιτριγυρίζει σχεδόν ένα χρόνο» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στις δηλώσεις του, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Τα επόμενα 24ωρα αναμένεται να εμβολιαστούν συνολικά 450 νοσοκομειακοί, ενώ όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου «αναμένεται σύντομα να έρθουν και οι επόμενες δόσεις του εμβολίου προκειμένου να εμβολιαστούν οι ιατροί και νοσοκόμοι στα Κέντρα Υγείας και στις μονάδες Υγείας του νησιού».

Πολλοί από τους ιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό που εμβολιάστηκε σήμερα στο νοσοκομείο, δήλωσαν ιδιαίτερα συγκινημένοι για το γεγονός, ενώ όπως σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Ρουμπάτης, «όσοι έζησαν τον κορονοϊό και τη νοσηλεία των ασθενών, βλέποντας από τη μια μέρα στην άλλη να χειροτερεύει η κατάστασή τους, υποδέχθηκαν σήμερα το εμβόλιο με πολύ μεγάλη ανακούφιση».

Πρώτοι εμβολιάστηκαν σήμερα στο νοσοκομείο, ο διευθυντής, ιατροί και νοσηλευτές της Πνευμονολογικής κλινικής, στη συνέχεια εμβολιάστηκε ο διοικητής του νοσοκομείου, ενώ ακολούθησε ο εμβολιασμός και των υπολοίπων υγειονομικών.

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμπάτη, αναμένεται ο εμβολιασμός περίπου 100 υγειονομικών την ημέρα.