Τούρκικο ιστιοφόρο στη Σητεία: Πέντε οι συλλήψεις

Τούρκικο ιστιοφόρο στη Σητεία: Πέντε οι συλλήψεις

Στο σκάφος παραμένουν οι επιβάτες – Μεταξύ αυτών και δύο 18μηνα βρέφη

Έντονη είναι η κινητοποίηση που επικρατεί το τελευταίο 24ωρο στη Σητεία εξαιτίας του Τουρκικού ιστιοφόρου που έχει αποπλεύσει στο λιμάνι της περιοχής.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες του cretapost.gr, έχουν συλληφθεί οι πέντε ενήλικες επιβαίνοντες του σκάφους. Πρόκειται για τέσσερις άνδρες και μία γυναίκα καθώς στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων.

Ο εισαγγελέας έχει διατάξει την κράτησή τους εντός του ιστιοφόρου ενώ ανάμεσα στους επιβάτες είναι και δύο βρέφη, 18 μηνών.

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν τις πρωινές ώρες του Σαββάτου όταν το ιστιοφόρο, με σημαία Τουρκιάς, εντοπίστηκε να πλέει ακυβέρνητο ανοιχτά του Παλαίκαστρου Σητείας, με επτά επιβαίνοντες, πέντε ενήλικες και δύο παιδιά.

Το σήμα sos που εξέπεμψε το σκάφος ανέφερε πως έχει υποστεί μηχανική βλάβη ενώ έχει σπάσει κι ένα ιστίο. Αμέσως κινητοποιήθηκαν οι λιμενικές αρχές και με συνοδεία σκαφών το ιστιοφόρο οδηγήθηκε με ασφάλεια στο λιμάνι της Σητείας.

Πληροφορίες θέλουν οι επιβάτες να έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο με τις αρχές να το ερευνούν.

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις το σκάφος έφτασε στο λιμάνι κλιμάκιο γιατρών το επισκέφτηκε και υπέβαλε τους επιβαίνοντας σε rapid test. Σύμφωνα με πληροφορίες όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.