Επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι 

Επίθεση στον Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ: Ελεύθεροι οι κατηγορούμενοι 

Δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος

Ελεύθεροι έφυγαν από το γραφείο του ανακριτή οι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Μετά τις απολογίες τους με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα στους τέσσερις κατηγορούμενους δεν επιβλήθηκε κανένας περιοριστικός όρος ενώ στους υπόλοιπους 4 επιβλήθηκε χρηματική εγγύηση 3000 ευρώ στον καθένα και εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής τους μία φορά το μήνα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες που τους αποδίδονται για εγκληματική οργάνωση, αρπαγή, παράνομη κατακράτηση και παράνομη βία, διατάραξη λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Φέρονται μάλιστα στις απολογίες τους να ισχυρίστηκαν ότι δεν στοιχειοθετούνται οι εις βάρος τους κατηγορίες και αφετέρου δεν συμμετείχαν στην επίθεση κατά του Πρύτανη.

«Μετά από μία πολύωρη διαδικασία ανακριτής και εισαγγελέας, κρίνοντας συνολικά το υλικό της δικογραφίας και τις απολογίες αποφάσισαν να αφήσουν ελεύθερους χωρίς όρους 4 από τους κατηγορούμενους και υπό τον όρο της εγγυοδοσίας. Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το γεγονός ότι στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν βάσιμες ενδείξεις. Σε βάρος των κατηγορουμένων. Θεωρούμε ότι η νομική και ουσιαστική αβασιμότητα του κατηγορητηρίου θα καταδειχθεί και στην συνέχεια» δήλωσε ο δικηγόρος τριών κατηγορουμένων, Γιώργος Κακαρνιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι εικόνες διαπόμπευσης του Πρύτανη που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους δράστες της επίθεσης είχε προκαλέσει σοκ και αντιδράσεις.