Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης – Εκατό εμβολιασμοί καθημερινά στο Βενιζέλειο

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί σε όλα τα νοσοκομεία της Κρήτης – Εκατό εμβολιασμοί καθημερινά στο Βενιζέλειο

«Στόχος μας είναι να μη χαθεί καμία δόση εμβολίου και να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος»

Ξεκίνησαν οι εμβολιασμοί κατά της covid 19 και στα υπόλοιπα νοσοκομεία του νησιού, πέραν του ΠΑΓΝΗ και του Νοσοκομείου Χανίων, όπου ο εμβολιασμός ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα. Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου, πρώτος εμβολιάστηκε ο διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής Μανώλης Φερδούτσης, ο οποίος τόνισε ότι αποτελεί ηθική υποχρέωση όλων να εμβολιαστούμε σε όποια ηλικία και αν είμαστε. Στο εμβολιαστικό κέντρο του νοσοκομείου λειτουργούν τρεις εμβολιαστικές γραμμές το πρωί και μία το απόγευμα και καθημερινά θα εμβολιάζονται εκατό υγειονομικοί, δήλωσε ο διοικητής του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Κωνσταντίνος Τερζάκης που εξήγησε ότι μέχρι στιγμής το ενδιαφέρον υγειονομικών να εμβολιαστούν φτάνει το 68%, ενώ εκτιμά ότι αυτό το ποσοστό θα αυξηθεί με την πάροδο των ημερών.

«Στόχος μας είναι να μη χαθεί καμία δόση εμβολίου και να είμαστε εντός χρονοδιαγράμματος, όπως αρχικά ήταν ο προγραμματισμός του υπουργείου Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών. Δηλαδή 20 Ιανουαρίου να έχει ολοκληρωθεί η πρώτη δόση των υγειονομικών και να προχωρήσουμε στο γενικό πληθυσμό, τους ηλικιωμένους που είναι η ομάδα στην οποία έχει δοθεί προτεραιότητα από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών», όπως δήλωσε η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη.

Η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης δήλωσε επίσης ότι το επόμενο διάστημα θα ανακοινωθούν και τα σημεία όπου θα εμβολιάζονται οι πολίτες.

«Η στόχευση αφορά στην ανάγκη να αναπτυχθούν αρκετά σημεία και να γίνεται ο εμβολιασμός με την απαραίτητη ασφάλεια. Επιχειρούμε να διαμορφώσουμε ένα σχεδιασμό με σημεία που να είναι καλές οι συνθήκες πρόσβασης των πολιτών και να μπορέσουμε να καλύψουμε γεωγραφικά όλο τον πληθυσμό της Κρήτης. Σταδιακά θα ξεκινήσει η ενεργοποίηση των εμβολιαστικών γραμμών και στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας», συμπλήρωσε η κ.Μπορμπουδάκη.