Lockdown: Ανησυχία για την αύξηση του ιικού φορτίου- Την Παρασκευή οι αποφάσεις για λιανεμπόριο

Lockdown: Ανησυχία για την αύξηση του ιικού φορτίου- Την Παρασκευή οι αποφάσεις για λιανεμπόριο

Προβληματισμός στην Επιτροπή από την αύξηση της κινητικότητας κατά 20% – 30% στις γιορτές

Η βελτίωση που παρουσιάζουν οι καμπύλες εξέλιξης της πανδημίας στη χώρα μας δεν είναι αρκετή για να καθησυχάσει τους ειδικούς καθώς υπάρχει έντονη ανησυχία για τις «κόκκινες» περιοχές που, όπως τόνισε ο καθηγητής παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας Χαράλαμπος Γώγος μιλώντας στην ΕΡΤ, εναλλάσσονται.

Επίσης ανησυχία προκαλεί και η αύξηση της κινητικότητας στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου που ήταν της τάξης του 20% – 30%. Ο κ. Γώγος επισήμανε ότι παρατηρήθηκε αύξηση του ιικού φορτίου στα λύματα και εξέφρασε τους φόβους του για πιθανή αύξηση των νέων κρουσμάτων.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των δημοτικών και των νηπιαγωγείων την προσεχή Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, ο κ. Γώγος τόνισε στην ΕΡΤ ότι φαίνεται πως τα δημοτικά δεν αποτελούν πρόβλημα, ενώ ανέφερε ότι το μεσημέρι της Παρασκευής θα συνεδριάσει η επιτροπή και θα εκτιμήσει την κατάσταση, όπου θα δει και το θέμα του λιανεμπορίου.

Προβληματισμός για το μεταλλαγμένο στέλεχος

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, μιλώντας στην ΕΡΤ, επισήμανε ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται πολύ εύκολα, πολύ γρήγορα, ειδικά τώρα που υπάρχει ένα καινούργιο μεταλλαγμένο στέλεχος.

Μάλιστα υπογράμμισε ότι τάχθηκε κατά του ανοίγματος των σχολείων τη Δευτέρα. Συγκεκριμένα ανέφερε πως μειοψήφησε για το άνοιγμα, τονίζοντας πως ήταν από τους «σκληρούς» της υπόθεσης, εκφράζοντας την αντίθεσή του.

Ο κ. Εξαδάκτυλος πρόσθεσε ότι πρέπει να αναμένουμε τα αποτελέσματα από την κινητικότητά μας κατά την περίοδο των εορτών για να αποφασίσουμε αν θα χαλαρώσουν ή θα αυστηροποιηθούν τα μέτρα πρόληψης.