Έλληνας καθηγητής εμβολιάστηκε στο Ισραήλ από… τα εμβόλια που είχαν περισσέψει

Έλληνας καθηγητής εμβολιάστηκε στο Ισραήλ από… τα εμβόλια που είχαν περισσέψει

Η χώρα ήδη έχει εμβολιάσει το 17% του πληθυσμού της

Ο καθηγητής ελληνοισραηλινών σχέσεων, Γαβριήλ Χαρίτος, εμβολιάστηκε «από τύχη» σε ένα από τα εμβολιαστικά κέντρα του Ισραήλ, όπου και ζει.

Αν και ο κ. Χαρίτος δεν ανήκει στις ομάδες που επείγει να εμβολιαστούν πρώτες, κατάφερε με δική του πρωτοβουλία να κάνει το εμβόλιο κατά της Covid-19, όπως ανέφερε στην ΕΡΤ.

Πιο συγκεκριμένα, καθημερινά κάθε εμβολιαστικό κέντρο της χώρας λαμβάνει έναν αυστηρό αριθμό δόσεων, εκ των οποίων κάποια περισσεύουν. Ο καθηγητής μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του κέντρου της γειτονιάς του, είδε πως στη συγκεκριμένη δομή η κίνηση δεν ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με αποτέλεσμα να ζητήσει να κάνει το εμβόλιο από αυτά που θα περίσσευαν. Αφού περίμενε στο εμβολιαστικό κέντρο κάποια ώρα, οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως μπορεί να κάνει το εμβόλιο, ώστε να μην πάει χαμένο και το σκεύασμα.

Το Ισραήλ έχει ακολουθήσει ένα αρκετά επιτυχημένο σχέδιο αναφορικά με τον εμβολιασμό του πληθυσμού κατά του κορονοϊού. Μάλιστα σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, ήδη το 17% έχει εμβολιαστεί και αναμένεται μέχρι την Κυριακή να έχουν εμβολιαστεί έως και δύο εκατομμύρια άτομα.