Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 16χρονης στη Ρόδο

Ελεύθεροι οι δύο κατηγορούμενοι για βιασμό 16χρονης στη Ρόδο

Τι υποστήριξαν στις απολογίες τους οι νεαροί που συνελήφθησαν μετά από καταγγελία

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο ανήλικοι σε βάρος των οποίων η εισαγγελέας Ρόδου άσκησε ποινική δίωξη για βιασμό και συνέργεια σε βιασμό αντίστοιχα, 16χρονης στη Ρόδο, μετά την απολογία τους στην ανακρίτρια.

Στον έναν από τους δύο απαγορεύτηκε η έξοδός του από τη χώρα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα rodiaki.gr, οι άλλοι δύο εμπλεκόμενοι στην υπόθεση, οι οποίοι επίσης καταγγέλθηκαν, δεν συνελήφθησαν λόγω παρέλευσης της προθεσμίας του αυτοφώρου αλλά σε βάρος τους αναμένεται να κινηθεί αντίστοιχα η προβλεπόμενη από τις διατάξεις του νόμου διαδικασία.

Τι είπαν στις απολογίες τους οι δύο νεαροί

Οι δύο νεαροί σύμφωνα με πληροφορίες, αρνήθηκαν και ενώπιον της ανακρίτριας, ότι υπήρξε βιασμός, υποστήριξαν ότι δεν ασκήθηκε καμία βία και ότι όλα έγιναν με την συναίνεση της νεαρής. Αποκάλυψαν επίσης, ότι είχε προηγηθεί σειρά διαδοχικών μηνυμάτων που είχε στείλει η 16χρονη στον φίλο του φερόμενου ως δράστη, ζητώντας του να βρεθούν και να συναντηθούν στην περιοχή της Σαλάκου.

Οι δύο κατηγορούμενοι επικαλέστηκαν ενώπιον της ανακρίτριας Ρόδου, ότι ουδέποτε άσκησαν βία σε βάρος της και ότι κάτι τέτοιο δεν προέκυψε ούτε από την ιατροδικαστική έκθεση που έγινε με εντολή της Εισαγγελέως. «Ξεκινήσαμε να ανταλλάσσουμε μηνύματα από το πρωί της Κυριακής με την κοπέλα. Μου ζήτησε να της γνωρίσω τον φίλο μου (αυτόν που κατήγγειλε στη συνέχεια ότι την βίασε). Μάλιστα, σε μήνυμά της το οποίο έχω στο κινητό μου τηλέφωνο, μου είπε να το κανονίσω εγώ, διότι ο ίδιος την σνομπάρει και δεν θέλει αφού ούτε καν διαβάζει τα μηνύματά της» - είπε στην ανακρίτρια ο 15χρονος κατηγορούμενος.

Οι δύο ανήλικοι υποστήριξαν επίσης, ότι δεν μπορούν να καταλάβουν για ποιό λόγο κατηγορήθηκαν και συνελήφθησαν, αφού η ίδια η κοπέλα ήταν εκείνη που θέλησε να βρεθεί με το αγόρι. Ο φίλος του μάλιστα, είπε ότι όση ώρα ήταν μαζί τους στο αυτοκίνητο, δεν εξέφρασε κανένα παράπονο και ότι όταν έφθασαν στο σημείο της Φάτνης Σαλάκου και στάθμευσαν, βγήκε με τη θέλησή της και πήγε βόλτα μαζί του.

«Δεν ακούσαμε ούτε φωνές, ούτε την είδαμε αναστατωμένη» υπογράμμισε ο φίλος του ενώπιον της ανακρίτριας. Ένα τέταρτο μετά τη βόλτα τους, η κοπέλα επέστρεψε και πήρε τη ζακέτα της από το αυτοκίνητο και έφυγε αφού προηγουμένως τους καληνύχτισε κανονικά – είπαν στην κατάθεσή τους στην ανακρίτρια οι δύο νεαροί. «Ούτε αγχωμένη, ούτε αναστατωμένη την είδαμε» είπαν στην ανακρίτρια.

Τι κατέθεσε η ανήλικη

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι στις 28 Δεκεμβρίου, λίγο μετά τις 6:00 το απόγευμα, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον φερόμενο ως δράστη. Τόνισε στους αστυνομικούς ότι τον γνώριζε και ότι είχαν συμφωνήσει να έρθει από τον Απόλλωνα όπου διέμενε, μαζί με την παρέα του, στην πλατεία του χωριού Σάλακος.

Πράγματι το ραντεβού κλείστηκε και μία ώρα αργότερα ο ίδιος μαζί με άλλους τρεις φίλους του βρέθηκε στο χωριό. Εκείνη την ώρα η ανήλικη ήταν με ένα φίλο της και ένα συγγενικό της πρόσωπο. Συμφώνησε να πάνε με τα πόδια στη Φάτνη που απέχει περίπου 5 λεπτά με τα πόδια από το σημείο. Όταν έφθασε εκεί, ο φίλος της που ήταν συνοδηγός στο όχημα, την έπιασε από το χέρι και της είπε να μείνει μαζί του μέσα στο αυτοκίνητο στο πίσω κάθισμα. Πήγαν βόλτα μέχρι τον σταθμό της Πυροσβεστικής με το αυτοκίνητο και τότε άρχισε να την χαϊδεύει.

Όταν επέστρεψαν ξανά στη Φάτνη, της ζήτησε να πάνε μια βόλτα οι δυό τους. Σύμφωνα με την κατάθεση που έδωσε παρουσία της παιδοψυχολόγου η νεαρή κοπέλα στη συνέχεια άρχισε να την χαϊδεύει και τότε η ίδια του ξεκαθάρισε ότι δεν είναι καλά και ότι δεν πήγε εκεί να για κάτι άλλο εκτός από να τον δει και να κάνει βόλτα.

Ο ίδιος τότε, πρότεινε να πάνε σε μια ξύλινη καλύβα που ήταν δίπλα. Μπήκε πρώτος μέσα και την τράβηξε να μπει κι εκείνη. Η κοπέλα υποστήριξε ότι την υποχρέωσε να του κάνει στοματικό έρωτα αλλά αντιστάθηκε, ενώ στη συνέχεια της κατέβασε το παντελόνι και ήρθε μαζί της σε συνουσία ενώ η ίδια του αντιστέκονταν. Τότε είδε ότι από το παράθυρο της καλύβας, όπως είπε στους αστυνομικούς, ήταν εκεί οι υπόλοιποι φίλοι του και κοιτούσαν.

Η νεαρή, άκουσε επίσης ένα όχημα να βρίσκεται στο σημείο και υπέθεσε ότι ήρθε κάποιο συγγενικό της πρόσωπο και τότε αμέσως τον έσπρωξε και έτρεξε όσο μπορούσε πιο μακριά από την καλύβα. Συνάντησε τότε το συγγενικό της πρόσωπο και αφού του είπε τι είχε συμβεί του ζήτησε να την μεταφέρει στο σπίτι της.»