Κορονοϊός: Διχασμένοι οι Λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των σχολείων – Τα δύο σενάρια

Κορονοϊός: Διχασμένοι οι Λοιμωξιολόγοι για το άνοιγμα των σχολείων – Τα δύο σενάρια

Η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας δεν κατέληξε σε απόφαση στην τηλεδιάσκεψη με την Νίκη Κεραμέως

Έντονα προβληματισμένα φέρονται τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σχετικά με το άνοιγμα των σχολείων, θέμα για το οποίο είχαν σήμερα πολύωρη τηλεδιάσκεψη με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, η οποία δεν κατάληξε σε απόφαση.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΪ, το επικρατέστερο σενάριο είναι το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, με προτεραιότητα σε Δημοτικά και Νηπιαγωγεία στις 8 Ιανουαρίου. Η συντριπτική πλειοψηφία των ειδικών και των μελών της επιτροπής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, φαίνεται να προτάσσει αυτό το σενάριο, ενώ επικρατεί έντονος προβληματισμός, όσον αφορά το άνοιγμα της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή των Γυμνασίων και των Λυκείων.

Τα Λύκεια μάλιστα αποτελούν την μεγαλύτερη πηγή προβληματισμού, καθώς ο βαθμός της μεταδοτικότητας σε αυτά φαίνεται μεγαλύτερος και η τήρηση των μέτρων ενδεχομένως δεν γίνεται κατά γράμμα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι μισοί εκ των μελών της Επιτροπής ζητούν πίστωση χρόνου, προκειμένου να καταγράψουν και να εξετάσουν τις επόμενες ημέρες διεξοδικά και άλλα επιδημιολογικά στοιχεία, προκειμένου να είναι βέβαιοι, ότι το άνοιγμα και για αυτή τη βαθμίδα εκπαίδευσης θα είναι ασφαλές.

Σύμφωνα πάντα με τον ΣΚΑΪ, υπήρξαν και κάποιες μεμονωμένες φωνές, που τάχθηκαν υπέρ του «οριζόντιου ανοίγματος» όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης στις 11 ή 15 Ιανουαρίου. Οι ειδικοί θα επανεξετάσουν τα επιδημιολογικά δεδομένα την ερχόμενη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου, προκειμένου να προχωρήσουν στην τελική τους εισήγηση.