Παράταση του καθολικού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Κοζάνη

Παράταση του καθολικού lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα, Κοζάνη

Τα μέτρα θα ισχύσουν μέχρι το πρωί της 6ης Ιανουαρίου- Αίρονται στη Μάνδρα και στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού

Ο υφ. Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης του υπ. Υγείας, ανακοίνωσε πως με ομόφωνη απόφαση της επιτροπής αποφασίστηκε η παράταση των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που ισχύουν σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα μέχρι και την Τετάρτη 06 Ιανουαρίου 2021, στις 06.00 το πρωί.

Η παράταση ισχύει και για Κοζάνη, Εορδαία και τον δήμο Βοΐου.

Αντίθετα, αίρονται τα περιοριστικά μέτρα στο δήμο Μάνδρας-Ειδυλλίας καθώς τα ενεργά κρούσματα έχουν υποχωρήσει από τα 30 στα 14 σήμερα, και στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Ο κ. Χαρδαλιάς σημείωσε πως αυτή τη στιγμή ο δήμος Κοζάνης έχει 96 ενεργά κρούσματα, όταν είχε 152 πριν από μία εβδομάδα.

Παράλληλα, αποφασίστηκε η άρση των μέτρων στους δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

Όσον αφορά την τοπική ενότητα Θεσπιέων του δήμου Αλιάρτου Θεσπιέων της ΠΕ Βοιωτίας, η κατάσταση δείχνει να βελτιώνεται.

Ενημέρωσε ακόμα πως λόγω του έντονου επιδημιολογικού φορτίου που παρατηρείται στο χωριό Κέλλη του δήμου Αμυνταίου της ΠΕ Φλώρινας αποφασίστηκε από αύριο, στις 6 το πρωί, και για 10 ημέρες, θα ισχύσουν τα ίδια πρόσθετα μέτρα που ισχύουν για τις Θεσπιές.

Τέλος, απηύθυνε έκκληση στους κατοίκους της περιφερειακής ενότητας Φλώρινας, στους δήμους Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Περιστερίου, Ηλίου και Αχαρνών, στην περιοχή Ζεφυρίου του δήμου Φυλής, καθώς και στο νησί της Καλύμνου, να παραμείνουν εξαιρετικά προσεκτικοί και να συνεχίσουν να είναι συνεπείς στην τήρηση των μέτρων.

Υπενθύμισε ότι τα μέτρα που ίσχυσαν τα Χριστούγεννα ισχύουν και την Πρωτοχρονιά.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό