Άλμπερτ Μπουρλά: Δύο εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

Άλμπερτ Μπουρλά: Δύο εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ελλάδα

«Είμαστε στο τελευταίο στάδιο της πανδημίας», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer

Την αισιοδοξία του ότι είναι θέμα χρόνου να φτάσουμε στο τέλος του κορονοϊού εξέφρασε, μεταξύ άλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.

Ο Άλμπερτ Μπουρλά παρουσίασε τον σχεδιασμό, το χρονοδιάγραμμα και τις λεπτομέρειες αναφορικά με τη διάθεση των εμβολίων και έδωσε στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που θα έλθουν στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στην ΕΕ το 2021 θα διατεθούν 200 εκατ. δόσεις και κάθε χώρα θα λάβει το μερίδιό της κατ΄ αναλογία πληθυσμού σημειώνοντας πως στην Ελλάδα αναλογούν περί τα 2 εκατομμύρια δόσεις.

Ως προς τις διαδικασίες παράδοσης σημείωσε πως όλα πηγαίνουν σύμφωνα με τον σχεδιασμό που υπάρχει καθώς και ότι η παράδοση γίνεται με την τήρηση όλων των προβλεπόμενων προδιαγραφών ασφαλείας.

Για τη μετάλλαξη του κορονοϊού και αν επηρεάζει σε κάτι τα εμβόλια, ο Άλμπερτ Μπουρλά είπε: «Θα πρέπει να περάσει λίγος χρόνος για να καταλάβουμε αυτό το νέο στέλεχος. Για τα εμβόλια είμαι συγκρατημένα αισιόδοξος πως θα είναι το ίδιο αποτελεσματικά, αλλά δεν το ξέρουμε με βεβαιότητα.

Θα έχουμε στοιχεία σε μερικές εβδομάδες για να ολοκληρώσουμε τα πειράματα για να δούμε αν είναι το ίδιο, λιγότερο ή περισσότερο αποτελεσματικά κατά του νέου στελέχους».

Στο ενδεχόμενο να απαιτηθούν αλλαγές στο εμβόλιο λόγω της μετάλλαξης του κορονοϊού, ο κ. Μπουρλά τόνισε πως αυτό δεν θα πάρει πολύ χρόνο.

Ο Άμπερτ Μπουρλά σημείωσε για την πανδημία πως: «Πρέπει να φοράμε όλοι μάσκες. Είμαστε στο τελευταίο στάδιο και θα ήταν κρίμα κάποιοι να έχουν περιπέτειες υγείας και να χάσουν ανθρώπους. Οι λύσεις που έχουμε στα χέρια μας είναι τόσο αποτελεσματικές που μπορούμε να φτάσουμε στο τέλος.

Τέλος, μιλώντας για την επιλογή της Θεσσαλονίκης ως την πόλη που θα προχωρήσει η Pfizer σε επενδύσεις, ανέφερε: «Είναι η πόλη που αγαπώ περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη στον κόσμο. η Θεσσαλονίκη επιλέχθηκε όχι γιατί θέλουμε να κάνουμε το χατίρι κάποιου. Αλλά διότι πιστεύουμε ότι θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις πολύ απαιτητικές, στις πολύ μεγάλες απαιτήσεις που έχουμε από ένα τέτοιο hub».