Κορονοϊός: Αυξημένη κίνηση στο κέντρο της Αθήνας – Ανησυχία προκαλούν οι μετακινήσεις πολιτών

Κορονοϊός: Αυξημένη κίνηση στο κέντρο της Αθήνας – Ανησυχία προκαλούν οι μετακινήσεις πολιτών

Δείτε φωτογραφίες από τους εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας - Όλο το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Παραμονή Χριστουγέννων σήμερα και πολλοί ήταν εκείνοι που έσπευσαν στην αγορά για τα ψώνια της τελευταίας στιγμής, με αποτέλεσμα να παρατηρείται αυξημένη κίνηση στο κέντρο της Αθήνας.

Η κινητικότητα των πολιτών που παρατηρήθηκε τις τελευταίες ημέρες, και ιδιαιτέρως τα ρεβεγιόν στα σπίτια τις επόμενες ημέρες, απασχολεί την κυβέρνηση, καθώς οι επιστήμονες έχουν εκφράσει ανοιχτά το φόβο τους για νέα έξαρση του κορονοϊού σε συγκεντρώσεις μεγάλου αριθμού ατόμων. Το θέμα απασχόλησε σήμερα το πρωί σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη όπου επισημάνθηκε ότι δεν πρέπει να υπάρχει καμία χαλάρωση και επαναβεβαιώθηκε η ετοιμότητα της Πολιτείας για την πιστή εφαρμογή των μέτρων.

Από την πλευρά του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που συμμετείχε στη σύσκεψη, υπογράμμισε την ετοιμότητα των αρχών και έδωσε έμφαση στους εκτεταμένους ελέγχους που έχουν σχεδιαστεί και θα διεξάγονται ειδικά για την τήρηση της απαγόρευσης κυκλοφορίας μετά τις 10:00 το βράδυ. Η ΕΛ.ΑΣ. έχει ήδη εκπονήσει σχέδιο, που εφαρμόζεται από σήμερα με μπλόκα σε δρόμους, σαρωτικούς έλεγχους σε αυτοκίνητα, πεζούς, ακόμη και σε σπίτια, εάν υπάρξουν καταγγελίες για συνωστισμό, ενώ προβλέπεται «επιστράτευση» όλων των αστυνομικών, ακόμα και από τα γραφεία.

Μεταξύ των μέτρων που είναι στο τραπέζι, είναι και το κλείσιμο σταθμών του Μετρό σε περιοχές της Αθήνας, όπως το Σύνταγμα, όπου ενδεχομένως να μεταβούν πολίτες, για να γιορτάσουν τα φετινά Χριστούγεννα. Αυτό ωστόσο θα αποφασιστεί από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, εφόσον διαπιστωθεί τάση για μετακίνηση στις περιοχές αυτές και αφορά στις βραδινές ώρες. «Δεν υπάρχει περιθώριο για εφησυχασμό. Δίνουμε όλοι μάχη στην πρώτη γραμμή. Τις μέρες των εορτών η παρουσία της αστυνομίας θα είναι ιδιαίτερα αυξημένη» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θεόδωρος Χρονόπουλος.

Δείτε φωτογραφίες του news.gr από την κίνηση στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας:

 

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος