Δώρο Χριστουγέννων: Καταγγελίες απίστευτης εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην Αχαΐα

Δώρο Χριστουγέννων: Καταγγελίες απίστευτης εργοδοτικής αυθαιρεσίας στην Αχαΐα

Αναγκάζουν τους εργαζόμενους να τους το επιστρέψουν ακόμη και απειλώντας τους με "φουσκωτούς"

Ακόμη και "φουσκωτούς" χρησιμοποιούν κάποιοι εργοδότες στην Αχαΐα, προκειμένου να τους επιστραφεί από τους εργαζόμενους τους το Δώρο Χριστουγέννων που τους κατέβαλε, σύμφωνα με καταγγελία του εκπροσώπου Τύπου και μέλους της διοίκησης στην ΓΣΕΕ Δημήτρη Καραγεωργόπουλου στον ρ/σ Max FM.

Όπως ανέφερε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrastimes.gr, ο κ. Καραγεωργόπουλος κατήγγειλε ότι επιχειρηματίες της Πάτρας όχι μόνο ζητούν από τους εργαζόμενους τους να τους επιστρέψουν το δώρο, αλλά τους αναγκάζουν να πηγαίνουν στο ATM συνοδεία "φουσκωτών", στους οποίους παραδίδουν τα χρήματα, για να τα δώσουν στον εργοδότη τους.

Ο κ. Καραγεωργόπουλος τόνισε, ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει περισσότερες από 30 καταγγελίες, που αφορούν σε περιπτώσεις εργοδοτών στην Πάτρα και την υπόλοιπη Αχαΐα, που αναγκάζουν τους εργαζόμενους να τους επιστρέψουν το δώρο. Αποκάλυψε επίσης, πως υπάρχουν περιπτώσεις, που επιχειρηματίες έχουν βάλει το δικό τους i-bank και εισπράττουν τα χρήματα που δίνει το κράτος για εργαζόμενους τους, οι οποίοι είναι σε αναστολή εργασίας.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΓΣΕΕ επεσήμανε, πως οι εργαζόμενοι στην Πάτρα ζουν σε καθεστώς εργασιακού μεσαίωνα, με τα φαινόμενα της εργοδοτικής αυθαιρεσίες να έχουν κορυφωθεί με αφορμή την καταβολή του δώρου.