Το news.gr στο εμβολιαστικό κέντρο Ιλίου – Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός

Το news.gr στο εμβολιαστικό κέντρο Ιλίου – Πώς θα γίνεται ο εμβολιασμός

Πυρετώδεις οι προετοιμασίες ενόψει των πρώτων εμβολιασμών

Βρισκόμαστε πλέον λίγες ημέρες πριν έρθουν στη χώρα μας τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Το news.gr βρέθηκε στο Κέντρο Υγείας Ιλίου στη συμβολή των οδών Αχαΐας και Καλαβρύτων και κατέγραψε τις πυρετώδεις διεργασίες που γίνονται, προκειμένου να είναι όλα έτοιμα στην ώρα τους και με ασφάλεια. Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί ασκήσεις προσομοίωσης, ενώ και το προσωπικό έχει περάσει από ειδική εκπαίδευση.

Το συγκεκριμένο εμβολιαστικό κέντρο διαθέτει 4 χωριστά δωμάτια και μπορεί να εξυπηρετήσει μέχρι και 80 άτομα την ημέρα. Απαιτούνται 10 λεπτά για την ιατρική πράξη του εμβολιασμού, ενώ θα έχει προηγηθεί λήψη ιστορικού από τον νοσηλευτή/ νοσηλεύτρια. Μετά τον εμβολιασμό κάθε πολίτης θα παραμένει στο ιατρείο για 10-15 λεπτά, για λόγους ασφαλείας, για τυχούσες παρενέργειες.

Επισημαίνεται ότι κάθε φιαλίδιο μπορεί να εξασφαλίσει μέχρι και 4 δόσεις εμβολίου, ενώ απαιτείται ανάμειξη με φυσιολογικό ορό, προκειμένου να βγει η δόση για τον εμβολιαζόμενο.

Υπενθυμίζεται ότι οι πρώτες παρτίδες εμβολίων θα έρθουν στη χώρα μας το Σάββατο με ειδικές πτήσεις, θα μεταφερθούν σε αποθήκες στα κατάλληλα ψυγεία και στη συνέχεια στα εμβολιαστικά κέντρα για να ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Η μεταφορά και ο εμβολιασμός θα γίνεται με ταχύτητα για να μην σπάσει η ψυκτική αλυσίδα.

Οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να εμβολιαστούν σε δυο βάρδιες από τη Δευτέρα έως και το Σάββατο.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών θα γίνει σε 23 σημεία στην Αττική.

Τον εμβολιασμό των πολιτών που φιλοξενούνται σε οίκους ευγηρίας θα αναλάβουν οι 65 δομές ΚΟΜΥ.

Φωτορεπορτάζ; Γιάννης Κέμμος