Ο κωδικός για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Το τελικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Ο κωδικός για Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά – Το τελικό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Σε ποιες περιοχές θα δοθεί έμφαση

Έντονη είναι η ανησυχία σε κυβέρνηση και επιστήμονες για το χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν καθώς ο συνωστισμός σε σπίτια μπορεί να δώσει μια νέα αναζοπύρωση του κορονοϊού.

Οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί και οι Έλληνες θα πρέπει να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα.

Εικόνες ακόμη και από drone θα φτάνουν στο κέντρο ελέγχου της αστυνομίας την παραμονή των Χριστουγέννων, ενώ όπου υπάρχει αυξημένη κυκλοφορία των οχημάτων θα σπεύδουν τα περιπολικά, προκειμένου να μη διασπείρει κανείς τον ιό για χάρη του ρεβεγιόν όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Το ρεβεγιόν της ελληνικής οικογένειας πηγαίνει φέτος για το μεσημέρι λόγω της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις 10 μ.μ. Οι επισκέπτες θα στείλουν τον κωδικό 6 για να μετακινηθούν, ενώ απαγορεύεται η μετακίνηση εκτός νομού, είτε με αυτοκίνητο είτε με ΚΤΕΛ.

Η κυβέρνηση ανησυχεί πως η πορεία του δεύτερου κύματος θα κριθεί από το ρεβεγιόν και δίνει μεγάλη σημασία στο να μην ξεφύγουμε. Οι συναθροίσεις στα σπίτια θα είναι στο μικροσκόπιο αυστηρών ελέχων. Τα Χριστούγεννα θα είναι το crash test για την πρωτοχρονιά. Αν τα κρούσματα αυξηθούν δεν αποκλείεται να αλλάξουμε χρόνο με πολύ αυστηρότερους περιορισμούς.

Ο Νίκος Χαρδαλιάς ξεκαθάρισε πως αν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν στα μέτρα τα Χριστούγεννα, τότε την Πρωτοχρονιά θα ληφθούν επιπλέον μέτρα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορονοϊό, σε σχετική ερώτηση για πιο αυστηρά μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών δεν άφησε περιθώρια.

Συγκεκριμένα είπε: «Στην ερώτηση για το αν θα υπάρχουν πρόσθετα μέτρα την Πρωτοχρονιά εάν οι πολίτες δεν πειθαρχήσουν τα Χριστούγεννα, η απάντηση είναι "ναι"».

Το τελικό σχέδιο της αστυνομίας για τους ελέγχους τα Χριστούγεννα

Το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star αποκαλύπτει το τελικό σχέδιο της Αστυνομίας, προκειμένου να τηρηθούν απαρέγκλιτα τα μέτρα τις μέρες των γιορτών. Παραμονή Χριστουγέννων και ανήμερα θα γίνονται αυστηροί έλεγχοι από την αστυνομία σε όλους τους κεντρικούς άξονες των Αθηνών αλλά και τους μικρότερους δρόμους.

Μάλιστα θα δοθεί έμφαση στις γειτονιές των Βορείων Προαστίων όπου σύμφωνα με τα στοίχεια του ΕΟΔΥ τις τελευταίες μέρες έχουν παρατηρηθεί αυξημένοι αριθμοί κρουσμάτων.

Όσοι τηρήσουν πιστά τους κανόνες και πάνε για μεσημεριανό ρεβεγιόν με μια ακόμη οικογένεια θα χρησιμοποιήσουν τον κωδικό «6».

Όσοι θέλουν να κάνουν μια βόλτα με τα πόδια μέχρι το Σύνταγμα, σε λογικά πλαίσια και χωρίς συνωστισμό, θα επιτρέπεται αλλά μόνο μέχρι τις 6 το απόγευμα.

Αυστηροί έλεγχοι στα διόδια

Οι έλεγχοι στα διόδια των Αφιδνών και της Ελευσίνας θα είναι εξονυχιστικοί ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις θα αναπτυχθούν και στο ρεύμα της επιστροφής.

Έτσι όσοι αποδειχθεί ότι βρήκαν κάποιο τέχνασμα για Χριστούγεννα στο χωριό, θα επιβαρυνθούν με βαρύ πρόστιμο.