Κορονοϊός: Στόχος ο εμβολιασμός του 60-70% του πληθυσμού έως τον Ιούνιο

Κορονοϊός: Στόχος ο εμβολιασμός του 60-70% του πληθυσμού έως τον Ιούνιο

Στις αρχές Ιανουαρίου η μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια- Στον «αέρα» η πλατφόρμα emvolio.gov.gr

Μετράμε αντίστροφα πλέον για την έναρξη των εμβολιασμών κατά του κορονοϊού στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στην χώρα μας, κάτι που είναι προγραμματισμένο να γίνει στις 27 Δεκεμβρίου.

Η κυβέρνηση, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, έχει ήδη θέσει ως στόχο τον εμβολιασμό του 60% με 70% του πληθυσμού της Ελλάδας έως τον Ιούνιο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να χαρακτηρίζει τους μαζικούς εμβολιασμούς ως εθνικό στοίχημα του επόμενου διαστήματος.

Ήδη έχει ξεκινήσει η λειτουργία της πλατφόρμας emvolio.gov.gr όπου οι πολίτες μπορούν να αντλούν πληροφορίες για τον εμβολιασμό κατά της covid-19. Με βάση τον μέχρι στιγμής προγραμματισμό για τις παραδόσεις των δόσεων εμβολίων η πλατφόρμα των ραντεβού θα ανοίξει στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου για τον εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού.

Τον Ιανουάριο η επικοινωνιακή καμπάνια

Στις αρχές Ιανουαρίου θα ξεκινήσει μεγάλη επικοινωνιακή καμπάνια για να πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν. Το σύνθημα της καμπάνιας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, μπορεί να είναι «Το εμβόλιο σώζει ζωές», ωστόσο οι τελικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και είναι αρκετές οι προτάσεις που έχουν πέσει στο τραπέζι.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζεται η καταγραφή του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που θα εμβολιαστεί. Στα νοσοκομεία αναφοράς, είναι πολύ μεγάλο το ποσοστό των γιατρών που δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν. Σύμφωνα μάλιστα με τον υφυπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, η δήλωση συμμετοχής στον εμβολιασμό στους γιατρούς ξεπερνά το 70%.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό