Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Απάνθρωπες συνθήκες για όσους ζουν στα ΚΥΤ Λέσβου-Σάμου

Γιατροί Χωρίς Σύνορα: Απάνθρωπες συνθήκες για όσους ζουν στα ΚΥΤ Λέσβου-Σάμου

Τι λέει η οργάνωση για τις αναφορές για αρουραίους που δαγκώνουν παιδιά

«Ανακριβείς, αλλά όχι παντελώς ανυπόστατες» χαρακτηρίζουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα τις πληροφορίες μέσων ενημέρωσης που αποδίδονται σε μέλος της οργάνωσης για αρουραίους που δαγκώνουν παιδιά στο προσωρινό ΚΥΤ της Λέσβου.

Όπως σημειώνουν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα σε ανακοίνωσή τους, «σύμφωνα με τις ιατρικές μας ομάδες, αρουραίοι, σκορπιοί και φίδια δαγκώνουν παιδιά και ενήλικες -όχι στη Λέσβο- αλλά στο άλλο απάνθρωπο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης, στο Βαθύ, στη Σάμο».

Διευκρινίζουν ότι η οργάνωση δεν έχει πληροφορίες για παρόμοια περιστατικά στη Λέσβο και ότι δεν έχει δηλώσει ποτέ κάτι τέτοιο δημοσίως. «Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι οι συνθήκες στη Λέσβο είναι αποδεκτές, καθώς και στον νέο καταυλισμό, οι άνθρωποι θα αναγκαστούν να ζήσουν σε σκηνές μέσα στο χειμώνα χωρίς επαρκή ασφάλεια ή προστασία», προσθέτουν.

Η οργάνωση καταλήγει, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, καλώντας το υπουργείο Μετανάστευσης «αντί να διορθώνει την ανακρίβεια αυτών των πληροφοριών για τη Λέσβο» να επικεντρωθεί «στην αλλαγή της απάνθρωπης πραγματικότητας που βιώνουν άντρες, γυναίκες και παιδιά που ζουν στους δύο καταυλισμούς» και να φροντίσει «για την άμεση μεταφορά αυτών των ανθρώπων σε ασφαλές μέρος».