«Έξω φτώχεια και καλή καρδιά»: Σε ποια πλατεία της Αττικής… έκανε κύκλους ο Βέγγος

«Έξω φτώχεια και καλή καρδιά»: Σε ποια πλατεία της Αττικής… έκανε κύκλους ο Βέγγος

Αξέχαστη και αγαπημένη ελληνική ταινία

Θανάσης Βέγγος! Το όνομά του είναι συνδεδεμένο με ατελείωτες στιγμές γέλιου από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Αγαπημένες ελληνικές ταινίες και ατάκες που έχουν μείνει αξέχαστες και τις λέμε ακόμη και σήμερα.

Μια από αυτές τις ταινίες που είναι ιδιαίτερα γνωστή και αγαπημένη είναι η «Έξω φτώχεια και καλή καρδιά». Χαρακτηριστική ταινία του Θανάση Βέγγου που με το ταλέντο του και τις ατάκες του παραμένει πάντα διαχρονικός και αγαπημένος. Σε πολλές από τις ταινίες του θα έχεις ίσως αναρωτηθεί ποια μέρη της Αθήνας και της Αττικής είναι αυτά που πρωταγωνιστούν. Όπως για παράδειγμα ίσως θυμάσαι ότι ο Θανάσης Βέγγος στο «Έξω φτώχεια και καλή καρδιά» σε κάποια στιγμή τρέχει γύρω από μια πλατεία για να κάνει οτοστόπ. Ποια πλατεία της Αττικής είναι αυτή άραγε;

Ποια είναι η υπόθεση της ταινίας

Ο Θανάσης Βέγγος υποδύεται σε αυτή την ταινία τον Θανάση Κούτρα ο οποίος αφήνει πίσω του την πατρίδα του, το Μεσολόγγι και κατεβαίνει στην Αθήνα με σκοπό να βρει τον παρουσιαστή του δημοφιλούς ραδιοφωνικού διαγωνισμού Νέα Ταλέντα, Γιώργο Οικονομίδη. Θέλει να κάνει και ο ίδιος καριέρα. Μόνο που ο παρουσιαστής δεν βλέπει κάποιο ταλέντο στο πρόσωπό του και προσπαθεί να τον αποφύγει.

«Έξω φτώχεια και καλή καρδιά»: Ποια πλατεία της Αττικής… έκανε κύκλους ο Βέγγος

Σε ποια πλατεία της Αττικής, λοιπόν, ο Θανάσης Βέγγος κάνει κύκλους για να πετύχει οτοστόπ και βλέπουμε την πινακίδα που δείχνει προς Αθήνα σαν να πρόκειται για κάποιον μακρινό προορισμό; Ο λόγος για την πλατεία στην Κηφισιά.

Η οποία βέβαια δεν μπορεί να σου έρθει εύκολα στο μυαλό μιας και στην ταινία τα αυτοκίνητα είναι λίγα όπως επίσης και η κίνηση στον δρόμο. Κάθε φορά που θα περνάς όμως από εκεί πλέον θα ξέρεις την ιστορία της, όπως αναφέρει το exploringgreece.