Χαρδαλιάς: Ας μην στείλουμε τους δικούς μας στα νοσοκομεία για λίγες ώρες ξεφαντώματος

Χαρδαλιάς: Ας μην στείλουμε τους δικούς μας στα νοσοκομεία για λίγες ώρες ξεφαντώματος

«Δεν υπάρχουν ρεβεγιόν πρέπει να γίνει αντιληπτό αυτό», ξεκαθάρισε ο υφ. Πολιτικής Προστασίας

Ο κ. Χαρδαλιάς διεμήνυσε κατά τη σημερινή ενημέρωση του υπ. Υγείας, ότι «η τήρηση των μέτρων είναι ο μόνος τρόπος να μπορέσουμε να περάσουμε όμορφες στιγμές με τα αγαπημένα μας πρόσωπα στο προσεχές μέλλον, όχι όμως δυστυχώς φέτος τις γιορτές -όσο και αν το θέλουμε αυτό. Είναι ο καλύτερος τρόπος για να τα προστατεύσουμε. Είναι ο καλύτερος τρόπος να φτάσουμε όλοι ασφαλείς στο τέλος αυτής της διαδρομής. Και αυτό το τέλος φαίνεται πια αρκετά κοντά μας».

«Ας μην διακινδυνεύσουμε ένα πισωγύρισμα, μια νέα έξαρση, ας μην διακινδυνεύσουμε για μερικές στιγμές χαλάρωσης όλα όσα έχουμε επιτύχει με τόσο κόπο μέχρι σήμερα», κατέληξε.

Ερωτηθείς αν θα υπάρξουν περαιτέρω οριζόντια μέτρα και αν θα γίνει ρεβεγιόν με 9 άτομα όπως είχε ανακοινωθεί ο κ. Χαρδαλιάς είπε ότι η δυνατότητα για συναναστροφή με μια άλλη οικογένεια και μέχρι 9 άτομα δεν πρέπει να παραπέμπει σε καμία περίπτωση σε πάρτυ, σε ρεβεγιόν ή σε στιγμές απροσεξίας και χαλάρωσης.

«Δεν υπάρχουν ρεβεγιόν πρέπει να γίνει αντιληπτό αυτό. Η κατάσταση είναι κρίσιμη και αν παρατηρηθεί ή αξιολογηθεί ότι γίνεται προσπάθεια κατάχρησης ή πέσουν στην αντίληψή μας φαινόμενα που αντιμετωπίσαμε στο παρελθόν προετοιμασίας καταστάσεων εκτός τήρησης μέτρων τα οποία έχουν κοστίσει ανθρώπινες ζωές, προφανώς θα επανεξεταστεί κάθε μέτρο όπως άλλωστε γίνεται σε όλη την πορεία της πανδημίας», σημείωσε ενώ συμπλήρωσε ότι πρέπει να γίνει αντιληπτό πως κι αυτό το μέτρο μέχρι την τελευταία στιγμή θα είναι υπό επανεξέταση αν υπάρξουν τέτοια φαινόμενα.

«Είναι έκκληση, παράκληση, είναι μάλλον το αυτονόητο προς όλους ότι ρισκάρουμε τα πάντα με τις όποιες υπερβολές και τις όποιες εκπτώσεις στην τήρηση των μέτρων σε αυτές τις συναναστροφές. Για 3,4, 5 ώρες γιορτινού ξεφαντώματος χωρίς μέτρα ας μην στείλουμε αγαπημένους μας ανθρώπους στο νοσοκομείο ας μην παίξουμε με τις ζωές τους, ας μην συμβάλλουμε στην έξαρση του οποιουδήποτε ιικού φορτίου, ας μην λειτουργήσουμε ως πολλαπλασιαστές αυτού του ιού. Ο καθένας θα αξιολογήσει τα δεδομένα και θα πάρει τις αποφάσεις που πρέπει. Καμία έκπτωση στα μέτρα. Η οποιαδήποτε έκπτωση στα μέτρα η οποιαδήποτε πραγματική χαλάρωση χωρίς εφαρμογή μέτρων και χωρίς να ακολουθήσουμε τις συμβουλές των επιδημιολόγων μας ακόμα και σε αυτή τη δυνατότητα συναναστροφής μπορεί να είναι εξαιρετικά άσχημη εξέλιξη», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό