«Σκληρό» lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα – Δείτε τις εικόνες από τους ελέγχους

«Σκληρό» lockdown σε Ασπρόπυργο, Ελευσίνα και Μάνδρα – Δείτε τις εικόνες από τους ελέγχους

Τι ισχύει από σήμερα

Νέα, ακόμη πιο αυστηρά μέτρα, τέθηκαν σε ισχύ από το πρωί της Παρασκευής, επιβλήθηκαν στη Δυτική Αττική μετά την έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού. Τα μέτρα κρίθηκαν αναπόφευκτα καθώς η Δυτική Αττική παρουσιάζει τις τελευταίες ημέρες δεκαπλάσια κρούσματα σε σχέση με άλλες περιοχές με αντίστοιχο πληθυσμό.

Τι ισχύει από σήμερα

Τα περιοριστικά μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες ισχύουν από σήμερα 16 Δεκεμβρίου στις 6 το πρωί και για 7 μέρες, οπότε και θα επαναξιολογηθεί η κατάσταση.

-Eπέκταση της απαγόρευσης κυκλοφορίας από τις 18:00- 05:00 εξαιρουμένων των εργαζομένων και μόνο οι οποίοι θα μπορούν να μετακινούνται από την οικεία τους και προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους.

-Aναστολή λειτουργίας του λιανεμπορίου ακόμα και με τη μέθοδο του click away, των κομμωτηρίων, των καταστημάτων περιποίησης νυχιών, των βιβλιοπωλείων και όλων των επιχειρήσεων.

-Αναστολή πάσης φύσεως εκκλησιαστικών τελετών κάθε δόγματος εξαιρουμένων των εξόδιων ακολουθιών με παρουσία μόνο στενών συγγενών που δεν θα ξεπερνούν τα 10 άτομα καθώς και η αναστολή ελεύθερης πρόσβασης σε ναούς για ατομική προσευχή και η τέλεση όλων των εκκλησιαστικών λειτουργιών μόνο με παρουσία κληρικών.

Τι πήγε λάθος σε Δ. Αττική και Κοζάνη

«Πριν από μία εβδομάδα ενημερωθήκαμε για την κατάσταση στην περιοχή και τότε μας ανακοινώθηκε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα», δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής Λευτέρης Κοσμόπουλος.

Όπως ανέφερε, η μόνη ενημέρωση για την κατάσταση που είχαν οι τοπικές αρχές ήταν η εικόνα που είχαν αποκομίσει από τα σχολικά τμήματα που έκλειναν λόγω των κρουσμάτων.

Συμφωνά με τον αντιπεριφερειάρχη είχε σταλεί υπόμνημα στους αρμόδιους φορείς, στο οποίο ανέφεραν τους κινδύνους για την περιοχή. Όπως δήλωσε ο κ. Κοσμόπουλος, την επόμενη ημέρα έστειλαν ένα κλιμάκιο και έκανε τεστ σε κατοίκους μόνο στην Ελευσίνα και μετά δεν έγιναν αλλά τεστ.

Δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αίτιες για την έξαρση των κρουσμάτων στην Περιφερειακή ενότητα Κοζάνης, πέρα από τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων σε μια κλειστή δομή, δήλωσε στο ΣΚΑΪ 100,3 ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας.

Σημείωσε ότι ο δήμος διαθέτει 3 χιλιάδες rapid test και χθες κατά τη συνάντηση που είχαν στην πόλη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ζήτησαν άδεια για να κάνουν rapid test στον ευρύτερο πληθυσμό.

Συμφωνά με τον κ. Μαλούτα χρειάζεται άδεια από τον ΕΟΔΥ για να διενεργήσουν rapid test και δεν είχαν καταφέρει να βρουν κάποιον αρμόδιο από τον οργανισμό προκείμενου να δοθεί η απαραίτητη άδεια.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος

Παρακαλούμε περιμένετε ...