Καφενείο στη Φθιώτιδα λειτουργούσε κανονικά εν μέσω lockdown

Καφενείο στη Φθιώτιδα λειτουργούσε κανονικά εν μέσω lockdown

Συνελήφθη ο ιδιοκτήτης και του επιβλήθηκε πρόστιμο όπως επίσης και στους πελάτες

Δεύτερη «καμπάνα» ύψους 5.000 ευρώ μέσα σε τρεις ημέρες από το ΑΤ Σπερχειάδας σε καφενείο χωριού που παρά τα μέτρα και τους συνεχείς ελέγχους, ήταν ανοιχτό και εξυπηρετούσε πελάτες.

Μόλις το περασμένο Σάββατο, στη δυτική Φθιώτιδα επιβλήθηκε ανάλογο πρόστιμο σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος, φαίνεται όμως ότι δεν ήταν αρκετό για να συμμορφωθούν όλοι. Έτσι στο πλαίσιο των συνεχών ελέγχων το ΑΤ Σπερχειάδας νωρίς το βράδυ της Τρίτης (15/12) εντόπισε ένα ακόμη καφενείο να λειτουργεί παρά την απαγόρευση, σε χωριό της ΔΕ Αγίου Γεωργίου αυτή τη φορά.

Βεβαιώθηκε διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ στον ιδιοκτήτη ο οποίος επίσης συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου και αφέθηκε ελεύθερος με προφορική εντολή του Εισαγγελέα Πρωτοδικών.

Επιπλέον βεβαιώθηκε πρόστιμο 300 ευρώ στους θαμώνες που εντοπίστηκαν εντός του καταστήματος, όπως αναφέρει το lamiareport.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι διαμαρτυρίες που καταλήγουν σε καταγγελίες, είναι αρκετές το τελευταίο διάστημα, σε διάφορες περιοχές του νομού, για καφενεία που ξεπερνούν τα όρια του delivery ή του take away, τα οποία μάλιστα εκτός του ότι λειτουργούν κανονικά, δεν λαμβάνουν και κανένα μέτρο προφύλαξης. Μόνο στη θέα των περιπολικών ή όταν ενημερωθούν ότι υπάρχει έλεγχος φαίνεται να συμμορφώνονται, με ότι αυτό συνεπάγεται για τη δημόσια υγεία.