Κορονοϊός: Επιφυλακτικοί οι Έλληνες απέναντι στο εμβόλιο

Κορονοϊός: Επιφυλακτικοί οι Έλληνες απέναντι στο εμβόλιο

Τι δείχνουν τα στοιχεία δημοσκόπησης της ALCO για την υγειονομική κρίση

Επιφυλακτικοί εμφανίζονται οι Έλληνες απέναντι στο εμβόλιο κατά του κορονοϊού, σύμφωνα με δημοσκόπηση της ALCO για τον τ/σ Open.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν θα κάνετε το εμβόλιο, το 33% απαντά ότι θα εμβολιαστεί άμεσα, ωστόσο το 42% απαντά ότι θα περιμένει και το 19% ότι δεν θα εμβολιαστεί, ενώ το 6% δεν απάντησε.

Στο ερώτημα αν είστε ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας, το 54% απαντά αρνητικά, το 40% θετικά και το 6% δεν απαντά.

Στο ερώτημα αν ήταν στην κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ, θα αντιμετώπιζε την πανδημία καλύτερα, το 17% απαντά καταφατικά, το 35% απαντά το ίδιο και το 38% χειρότερα, ενώ το 10% δεν απαντά.

Η εμπιστοσύνη των πολιτών όμως μειώνεται και προς την επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, καθώς ναι μεν το 64% απαντά ότι κάνει καλά την δουλειά της, ωστόσο το ποσοστό αυτό είναι σαφώς μειωμένο σε σχέση με προηγούμενες δημοσκοπήσεις. Στο ίδιο ερώτημα το 24% απαντά ότι η επιτροπή δεν κάνει καλά την δουλειά της και το 12% δεν απαντά.

Όσον αφορά στην έξαρση της πανδημίας στη Βόρεια Ελλάδα, οι κάτοικοι της κεντρικής Μακεδονίας που συμμετείχαν στην δημοσκόπηση, απαντούν σε ποσοστό 46% ότι αυτή οφείλετε στην καθυστερημένη λήψη μέτρων από την κυβέρνηση, το 31% ότι οφείλεται στο ότι οι πολίτες δεν τήρησαν τα μέτρα, το 18% ότι υπήρξε απουσία ελέγχων από την Πολιτεία, το 1% επιρρίπτει την ευθύνη στους ΟΤΑ και το 4% δεν απαντά.