Lockdown: Ανοίγουν τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο – Ανοικτά σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Lockdown: Ανοίγουν τα κομμωτήρια το Σαββατοκύριακο – Ανοικτά σούπερ μάρκετ την Κυριακή

Γεωργιάδης: Δεν μπορούμε να έχουμε κανονικότητα πριν το εμβόλιο

Το προσεχές Σάββατο 12 Δεκεμβρίου ή την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου θα ανοίξουν τα κομμωτήρια σύμφωνα με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο. Στην ανακοίνωση που έβγαλε το τελευταίο αναφέρεται ότι αυτό γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

«Στο πλαίσιο του σταδιακού ανοίγματος της αγοράς, αναμένεται τις επόμενες ημέρες –Σάββατο ή Κυριακή- να ξεκινήσουν τη λειτουργία τους τα κομμωτήρια. Αυτό έγινε γνωστό μετά από επικοινωνία που είχε ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου με τον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το άνοιγμα των συγκεκριμένων επιχειρήσεων θα προηγηθεί καθώς κρίνεται ότι μπορούν να εφαρμοστούν με ακρίβεια τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

Όλες οι λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και πως θα ανοίξουν κι άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες, αναμένεται να ξεκαθαρίσει αύριο Παρασκευή 11/12, σε σχετικές ανακοινώσεις που θα γίνουν από την κυβέρνηση, όπως προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Στέλιος Πέτσας».

Ασφαλώς τα κομμωτήρια έχουν προτεραιότητα για άνοιγμα, τόνισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με το πώς θα ανοίξουν ξανά οι επιχειρήσεις.

Oι αποφάσεις είναι ίδιες με του Απριλίου, το Lockdown είναι αυστηρό ήδη, πρόσθεσε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ.

Το σχολικό έτος μπορεί να αναπληρωθεί εφόσον προστεθούν ώρες, ο τζίρος που χάνεται από τις επιχειρήσεις δεν αναπληρώνεται, παραδέχτηκε.

Θα γίνουν ανακοινώσεις συνολικά και θεσμικά, το click away θα μπορούσε να είναι μια λύση, δεν μπορεί να αντικαταστήσει την λιανική πώληση, τόνισε ο κος Γεωργιάδης και πρόσθεσε πως όσον αφορά τα επόμενα βήματα, «Όταν εγκρίνουν οι λοιμωξιολόγοι oι οποίοι συνεδριάζουν θα τα πούμε.»

Αυτή την Κυριακή επιτρέπεται να είναι ανοικτά τα σούπερ μάρκετ, είναι προαιρετικό για όποιο θέλει να ανοίξει, ξεκαθάρισε.

Το να λες δημόσια ότι αποκλείεις κάποια εξέλιξη δεν γίνεται, δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις όλα στον αέρα, δεν μπορούμε να έχουμε κανονικότητα πριν το εμβόλιο, τόνισε επιπρόσθετα ο υπουργός αναφορικά με το αν εκτιμά πως υπάρχει ενδεχόμενο και τρίτου lockdown.

Το «κύμα» είμαστε εμείς. Όσο δεν μειώνεται η κινητικότητα όσο θα εξαπλώνεται ο ιός, δήλωσε.

«Αδημονώ για το εμβόλιο, μακάρι να με καλέσουν από τους πρώτους να το κάνω», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός για το εμβόλιο.