Δερμιτζάκης: Πιο αργά αλλά οριζόντιο το άνοιγμα της αγοράς

Δερμιτζάκης: Πιο αργά αλλά οριζόντιο το άνοιγμα της αγοράς

Ο καθηγητής Γενετικής εκτιμά ότι εντός της εβδομάδας θα υποχωρήσουν σε τριψήφιο αριθμό τα κρούσματα

Βελτίωση αλλά με βραδύτερο ρυθμό από το αναμενόμενο παρατηρείται στην πορεία την πανδημίας του κορονοϊού στην χώρα μας, σύμφωνα με τον καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, Μανώλη Δερμιτζάκη.

Αυτό σημαίνει, όπως είπε στον ρ/σ ΣΚΑΪ, ότι θα πρέπει να κάνουμε υπομονή σε σχέση με την άρση των περιοριστικών μέτρων, αν και ο ίδιος εκτιμά, ότι εντός της εβδομάδας η καμπύλη των νέων κρουσμάτων στην Ελλάδα θα πέσει σε τριψήφιο αριθμό. Πρόσθεσε δε, ότι με αυτό το δεδομένο, μια εβδομάδα αργότερα, δηλαδή στις 21 Δεκεμβρίου, θα είναι εφικτό να ανοίξει η αγορά.

Μάλιστα, ο ίδιος τάσσεται υπέρ του ανοίγματος και του κλάδου της εστίασης, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα μειώσει τον συνωστισμό, καθώς η εστίαση θα βοηθήσει να μην συνωστίζεται ο κόσμος στα καταστήματα. «Υπό αυτό το πλαίσιο μπορούμε να ανοίξουμε, ό, τι μπορούμε να ανοίξουμε, όχι όλα μαζί. Εμπόριο, εστίαση, ο κόσμος θα διοχετευθεί εκεί μειώνοντας τον συνωστισμό».

Επεσήμανε ωστόσο, ότι «είναι επικίνδυνο το άνοιγμα, καθώς ενέχει ένα ρίσκο». Ερωτηθείς σχετικά με το εμβόλιο της γρίπης και το εμβόλιο για τον κορονοϊό, καθώς χρονικά συμπίπτουν οι δύο ιοί, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάποια ένδειξη, πως υφίσταται ζήτημα, όταν έχεις κάνει το εμβόλιο της γρίπης, ώστε να μην κάνεις εξαιτίας αυτού και το εμβόλιο για κορονοϊό. Μάλιστα τόνισε πως σκοπεύει να το κάνει και ο ίδιος.