Κρήτη: «Λουκέτο» στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου λόγω κρούσματος κορονοϊού

Κρήτη: «Λουκέτο» στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου λόγω κρούσματος κορονοϊού

Έκλεισε γιατί είναι ένα μικρό σχολείο και οι μαθητές έρχονται σε επαφή μεταξύ τους

Κλειστό μένει από σήμερα και για τις επόμενες 14 ημέρες το Ειδικό Δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου στην Κρήτη. Χθες όπως μετέδωσε και το Livetalks έγινε γνωστό ότι μαθητής του σχολείου εντοπίστηκε θετικός στον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το cretalive.gr όπως εξηγεί η διευθύντρια του σχολείου, κ. Βασιλική Δαγκούλη, κρίθηκε σκόπιμο να κλείσει όλο το σχολείο και όχι συγκεκριμένο τμήμα γιατί πρόκειται για ένα μικρό σχολείο και οι μαθητές έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Ακόμα, οι ειδικότητες των εκπαιδευτικών κάνουν μάθημα σε περισσότερα από ένα τμήματα.

«Η αλήθεια είναι ότι η κατάσταση ήταν επίφοβη από την 1η στιγμή στα ειδικά σχολεία. Βρέθηκε ένα κρούσμα παιδιού και σε εμάς και λόγω της ιδιαιτερότητας του σχολείου και των δραστηριοτήτων και αναγκαστικά το σχολείο πρέπει να κλείσει.« τόνισε η ίδια και συνέχισε »Δεν μπορούμε να μιλάμε για ισότητα και ίσα δικαιώματα και να αφήνει ανοιχτά τα σχολεία τα ειδικά. Και το καλοκαίρι δεν κλείνουν τα σχολεία τρείς μήνες » αναρωτήθηκε η ίδια.

«Μας βλέπουν πιο πολύ σαν ιδρύματα παρά σα σχολεία. Αυτή τη στιγμή μιλάμε πάνω απ όλα με την υγεία τους επεσήμανε και πρόσθεσε «Έχω και τύψεις για τους δικούς μου ανθρώπους και μπορεί και εγώ να κολλήσω».

Όπως είπε η κ.Δαγκούλη στο Ειδικό Δημοτικό σχολείο Αρκαλοχωρίου αλλά και στο Ειδικό νηπιαγωγείο που συστεγάζεται στον ίδιο χώρο φιλοξενούνται 15 παιδιά και για 14 εκπαιδευτικοί (συμπεριλαμβανομένων και των ειδικοτήτων).

«Τεστ είχαμε ζητήσει να γίνονται και προληπτικά και περιμέναμε αύριο να έρθουν από τον ΕΟΔΥ», είπε και τόνισε πως  «μπαίνουμε όλοι σε καραντίνα».

«Για μένα όλα αυτά τα παιδιά είναι παιδιά μου και τα νοιάζομαι πραγματικά» είπε καταλήγοντας η κ Δαγκούλη.

Υπενθυμίζεται πως τα ειδικά σχολεία είναι τα μόνα που δεν έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Μέχρι σήμερα, σε επίπεδο Κρήτης, έχουν κλείσει τμήματα του Ειδικού Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου Λυκείου Ηρακλείου και το ΕΕΕΕΚ Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, τα ειδικά σχολεία θα λειτουργούν ως τις διακοπές των Χριστουγέννων και , εκτός απροόπτου, μετά από τις γιορτές θα επιστρέψει το σύνολο των μαθητών στις τάξεις.

Φωτογραφία αρχείου