Χριστούγεννα με lockdown: 9 άτομα στο ρεβεγιόν και SMS για μετακίνηση

Χριστούγεννα με lockdown: 9 άτομα στο ρεβεγιόν και SMS για μετακίνηση

Oι πιθανές ημερομηνίες για το άνοιγμα των καταστημάτων

Διαφορετικά θα είναι υα φετινά Χρσιτούγεννα με άκρως αυστηρά περιοριστικά μέτρα λόγω των αυξημένων κρουσμάτων κορονοϊού. Όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τη Δευτέρα, το lockdown θα συνεχιστεί έως τις 7 Ιανουαρίου.

Σχολεία και εστίαση θα ανοίξουν από τη νέα χρονιά, οι μετακινήσεις από νομό σε νομό θα εξακολουθήσουν να απαγορεύονται, καθώς και οι συναθροίσεις και η κυκλοφορία τη νύχτα, από τις 21.00 έως τις 05.00. Ακόμη, τα sms για μετακινήσεις στο 13033 θα εξακολουθήσουν να ισχύουν, ενώ τις πύλες τους δε θα ανοίξουν ούτε τα θέατρα και οι κινηματογράφοι.

Πληροφορίες θέλουν το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των ανθοπωλείων, των βιβλιοπωλείων να προχωρά στις 14 ή στις 21 Ιανουαρίου, ωστόσο αναμένονται οι τελικές εισηγήσεις των λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου ή Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου αναμένεται να ανοίξουν:

  • Κομμωτήρια
  • Κουρεία
  • Κέντρα αισθητικής

Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου:

  • Καταστήματα παιχνιδιών
  • Βιβλιοπωλεία
  • Ανθοπωλεία

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου:

  • Μικρά εμπορικά καταστήματα

Ρεβεγιόν στο σπίτι με μέγιστο αριθμό 9 ατόμων

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στον Alpha ανέφερε ότι θα κάνουμε Χριστούγεννα στα σπίτια μας, με μάξιμουμ 9 άτομα.

«Κάνω μία έκκληση και πάλι σε όλες και σε όλους, να αποφύγουν κυρίως τις μετακινήσεις από σπίτι σε σπίτι. Τα Χριστούγεννα, με την οικογένειά μας, με μία οικογένεια ακόμα, maximum 9 άτομα. Αυτοί είναι οι κανόνες, πρέπει να τους τηρήσουμε για να προστατεύσουμε πρώτα από όλα τους εαυτούς μας και τους ανθρώπους που αγαπάμε», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.