Κινδύνεψε κτηνοτρόφος από την νεροποντή στην Κρήτη

Κινδύνεψε κτηνοτρόφος από την νεροποντή στην Κρήτη

Σώθηκε από χείμαρρο με κάταγμα - Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Άρδη - Δείτε βίντεο

«Άνοιξαν οι ουρανοί» στην κυριολεξία νωρίς το πρωί της Δευτέρας σε περιοχές της Κρήτης και ιδιαίτερα στην περιοχή της Αση Γωνιάς Αποκορώνου, η οποία φέτος έχει δεχθεί τεράστιες ποσότητες βροχοπτώσεων.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα flashnews.gr, από την ισχυρή βροχή που έπεσε μέσα σε λίγη ώρα, αγροτικός δρόμος μετατράπηκε σε ορμητικό χείμαρρο, με τα νερά να παρασέρνουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Μάλιστα προκλήθηκαν τεράστιες καταστροφές σε ποιμνιοστάσιο, με δεκάδες αιγοπρόβατα να καλυφθούν από τα νερά και τις λάσπες, ενώ εκείνη την ώρα εκεί βρισκόταν και ο ιδιοκτήτης τους.

Ο νεαρός σε ηλικία κάτοικος της περιοχής, πατέρας ενός παιδιού, κατάφερε να σωθεί από τα ορμητικά νερά με κάταγμα στο χέρι. Στο σημείο μετέβη ο υπεύθυνος του πυροσβεστικού κλιμακίου Ανώπολης Σφακίων, Σταύρος Πλυμάκης, ο οποίος έκανε περιπολία στα ορεινά των Σφακίων.

Να σημειωθεί πως από τα ορμητικά νερά «κόπηκε» ο δρόμος που συνδέει την Αση Γωνιά με τον Καλλικράτη, ενώ στην περιοχή μετέβησαν μηχανήματα έργων από τον Δήμο Αποκορώνου και απεκατέστησαν στην κυκλοφορία.


Σφοδρή χαλαζόπτωση στην Άρβη

Την ίδια ώρα, μια απότομη και έντονη χαλαζόπτωση έπληξε την περιοχή της Άρβης κατά τις πρωινές ώρες και συγκεκριμένα γύρω στις 11:30.

Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο από τα viannitika.gr, η έντονη χαλαζόπτωση προκάλεσε ανησυχία στους αγρότες και τους παραγωγούς της περιοχής.

Παρακαλούμε περιμένετε ...