Πατέρας 8χρονου με κορονοϊό: Ο γιος μου παλεύει για τη ζωή του

Πατέρας 8χρονου με κορονοϊό: Ο γιος μου παλεύει για τη ζωή του

«Είναι στην εντατική και οι γιατροί προσπαθούν βήμα-βήμα να αντιμετωπίσουν αυτό που του συμβαίνει»

Την δική του μάχη δίνει ο 8χρονος από την Ηλεία, ο οποίος νόσησε από κορονοϊό και εμφάνισε συμπτώματα του μεταφλεγμονώδους συνδρόμου Kawasaki.

Ο πατέρας του μικρού παιδιού, το οποίο νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» για τον αγώνα που δίνει το παιδί του.

Όπως είπε μετέφεραν το αγόρι στο νοσοκομείο με συμπτώματα υψηλού πυρετού που δεν υποχωρούσε για τρεις μέρες.

«Ο γιος μου αγωνίζεται να κρατηθεί στη ζωή. Είναι στην εντατική και οι γιατροί προσπαθούν βήμα-βήμα να αντιμετωπίσουν αυτό που του συμβαίνει. Μπορεί να είναι Kawasaki, αλλά μπορεί και να μην είναι. Μου έκατσε ένα πολύ δύσκολο λαχείο. Γιατί όχι και σε μένα. Οι γιατροί μας είπαν ότι είναι από τα πολύ σπάνια περιστατικά στη χώρα μας», είπε.

Ο ίδιος εξήγησε πως η νόσος που εμφάνισε το παιδί του συνδέεται με τον κορωνοϊό, ενώ οι γιατροί τους έχουν πει ότι κινδυνεύει η ζωή του.

Ο 8χρoνος πριν από λίγες μέρες νόσησε από κορονοϊό, εμφανίζοντας ήπια συμπτώματα αρχικά. Στη συνέχεια, ενώ έδειχνε να ξεπερνά τον κορονοϊό, άρχισε να έχει πρόβλημα με τους πνεύμονές του και κρίθηκε απαραίτητη η εισαγωγή του στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Όλα τα μέλη της οικογένειας του παιδιού είχαν εκτεθεί στον κορονοϊό και κάποια είχαν νοσήσει τον περασμένο μήνα. Ο οχτάχρονος είχε υποβληθεί σε τεστ, τα οποία είχαν βγει αρνητικά, όμως εμφάνισε συμπτώματα και οι γονείς του το μετέφεραν στο νοσοκομείο.