Κορονοϊός: Συναγερμός στη ΔΟΥ Κατερίνης – Εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα

Κορονοϊός: Συναγερμός στη ΔΟΥ Κατερίνης – Εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα

Θετικός διαγνώστηκε ο επικεφαλής ιατρός της κλινικής Covid-19 του νοσοκομείου της πόλης

Κλειστή θα παραμείνει η ΔΟΥ Κατερίνης για τις επόμενες 14 ημέρες μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα olympusmera.gr, στους χώρους του κτιρίου θα γίνει απολύμανση, καθώς σε έλεγχο που διενήργησε ο ΕΟΔΥ, βρέθηκαν θετικά τα 10 από τα 50 τεστ. Πρόκειται για ένα μεγάλο ποσοστό θετικότητας που αγγίζει το 20% των υπαλλήλων της ΔΟΥ η οποία απασχολεί συνολικά 100 υπαλλήλους.

Ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα και τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης, οπότε κρίθηκε αναγκαίο να πραγματοποιηθεί σήμερα απολύμανση.

Θετικός ο επικεφαλής ιατρός της κλινικής Covid-19

Την ίδια ώρα, θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε ο επικεφαλής ιατρός της κλινικής Covid-19 του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης και πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πιερίας, Ηρακλής Τσανικίδης, όπως έκανε γνωστό ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και τα συμπτώματα της νόσου περιορίζονται σε ελαφρά συμπτώματα της νόσου.

Σε καραντίνα 31 αστυνομικοί στην Πιερία

Σε καραντίνα όμως βρίσκονται και 31 αστυνομικοί υπάλληλοι της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πιερίας, σύμφωνα με τα επίσημα καταγεγραμμένα στοιχεία. Πρόκειται για αστυνομικούς, οι οποίοι είτε διαγνώστηκαν θετικοί στον κορονοϊό, είτε εξαιτίας ιχνηλάτησης βρίσκονται σε κατ’ οίκον περιορισμό.

Σύμφωνα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Γιώργο Τζήμα, σήμερα 4 Δεκεμβρίου αναμενόταν οι περισσότεροι να επανέλθουν στα καθήκοντά τους. Πολλοί αστυνομικοί διαγνώστηκαν με κορονοϊό ύστερα από τεστ στο οποίο υποβλήθηκαν στη Δ.Α. Πιερίας και ενώ ήταν ασυμπτωματικοί.