Κορονοϊός: Επίθεση του προέδρου των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στους λοιμωξιολόγους

Κορονοϊός: Επίθεση του προέδρου των Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης στους λοιμωξιολόγους

«Δεν μπορούν οι λοιμωξιολόγοι να βγαίνουν και να “σπέρνουν” πια τον θάνατο»

Επίθεση στην κυβέρνηση και τους λοιμωξιολόγους της χώρας, για την απόφασή τους να κρατήσουν την αγορά κλειστή, εξαπέλυσε μέσω του δελτίου ειδήσεων του Ράδιο 9,84 ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Κρήτης και πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου, Μανώλης Κουμαντάκης.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα neakriti.gr, ο κ. Κουμαντάκης χρησιμοποίησε την ευγενική -όπως είπε- φράση «αστοχία της κυβέρνησης», ζητώντας να ανοίξουν άμεσα τα εμπορικά καταστήματα της χώρας, με την ανάληψη της ευθύνης από πλευράς των εμπόρων ότι θα εφαρμόσουν με τον δέοντα αυστηρό τρόπο όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας.

«Έχουμε “μπερδέψει” κι εμείς με όλους αυτούς τους λοιμωξιολόγους. Και δυστυχώς για τη χώρα μας ετούτη τη στιγμή η κυβέρνηση ακολουθεί πιστά, ό,τι ακριβώς αυτοί διατάσσουν και αυτά που εκφράζουν σε καθημερινή βάση. Ο ένας διαγκωνίζεται με τον άλλον ποιος θα μεταφέρει την “τρομολαγνεία” και τον “θάνατο” μέσω των ΜΜΕ. Τους βλέπουμε ότι καθένας έχει ξεχωριστή άποψη. Άλλος λέει και μεταφέρει στον πρωθυπουργό ότι μέχρι το τέλος του χρόνου και με τον καινούργιο χρόνο θα δούμε αν ανοίξουν τα πάντα. Άλλος λέει ότι θα έχουμε περισσότερα κρούσματα απ’ τον καινούργιο χρόνο. Άλλος λέει ότι το εμβόλιο δεν είναι και πολύ αποτελεσματικό και υπάρχουν διάφορα θέματα. Και τσακώνονται μεταξύ τους μεταφέροντας ο ένας άλλα νούμερα και ο άλλος άλλα νούμερα. Δεν ξέρουν μεταξύ τους τι συμβαίνει. Αλλά, παρ’ όλα αυτά, πεθαίνουν κάθε μέρα πολλοί. Όμως, ο μέσος όρος των θανάτων είναι άνθρωποι 80 ετών», είπε ο κ. Κουμαντάκης.

Και συνέχισε λέγοντας: «Από ’κει και πέρα, δεν μπορούν οι λοιμωξιολόγοι να βγαίνουν και να “σπέρνουν” πια τον θάνατο και έχουν δημιουργήσει στην κοινωνία έναν φόβο άνευ προηγουμένου. Ο ρόλος τους είναι, να είναι επιστήμονες και να ενημερώσουν τον κόσμο, ότι υπάρχει θέμα. Ότι πρέπει να τηρούμε κανόνες. Αυτός είναι ο ρόλος τους και όχι να διαμορφώνουν την πολιτική. Διότι το οικονομικό κομμάτι ποιος θα το πληρώσει; Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις και ειδικά του λιανικού εμπορίου και της εστίασης, δεν έχουν μεγάλα βοηθήματα. Τα μεγαλύτερα βοηθήματα τα έχει πάρει ο άμεσος τουρισμός. Η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα έχει πάρει ελάχιστα».

Ο πρόεδρος της ΟΕΣΚ, μεταξύ άλλων, έβαλε και ερωτήματα, όπως με ποιον τρόπο τώρα που τελειώνει ο χρόνος θα καταφέρουν οι έμποροι της Κρήτης και γενικότερα της χώρας να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τους εργαζόμενους. Και ζήτησε άμεσα να “ξανανοίξει” η αγορά, τονίζοντας τέλος, ότι δεν έχουν τα εμπορικά καταστήματα ευθύνη στη διασπορά του κορονοϊού και ήταν καταστροφική η απόφαση που έλαβε η κυβέρνηση να τα ξανακλείσει, μετά τις καταστροφές που υπέστησαν από το πρώτο lockdown.

Παρακαλούμε περιμένετε ...