Λαμία: Δύο ακόμη θάνατοι από κορονοϊό

Λαμία: Δύο ακόμη θάνατοι από κορονοϊό

Πιεστική η κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης

Δεν τα κατάφερε ο 83χρονος Ρομά που εισήχθη εσπευσμένα στη ΜΕΘ κορονοϊού του Νοσοκομείου Λαμίας την Κυριακή (30/11) και κατέληξε από την επικίνδυνη ασθένεια τα ξημερώματα της Δευτέρας, ανεβάζοντας τα θύματα στην περιοχή μας στα έξι.

Ο 83χρονος είχε βαριά υποκείμενα νοσήματα και είχε πρόσφατα χειρουργηθεί.

Νωρίτερα, ένας ακόμη ηλικιωμένος Λαμιώτης, που δεν νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Λαμίας, άφησε την τελευταία του πνοή την Κυριακή από ανακοπή, έχοντας διαγνωσθεί με κορονοϊό, όπως αναφέρει το lamiareport.

Η κατάσταση στο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της Στερεάς Ελλάδας μπορεί να είναι ελεγχόμενη, δεν παύει όμως να είναι πιεστική, καθώς τα σοβαρά περιστατικά αυξάνονται και παρά τις φιλότιμες προσπάθειες όλων, το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αποδεικνύεται στην πράξη ότι δε φτάνει. Φυσικά έχουμε καταγράψει τις προκηρύξεις για την μόνιμη πρόσληψη ιατρικού προσωπικού, όμως οι διαδικασίες παρά τις εξαγγελίες αποδεικνύονται μακροχρόνιες, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι προκηρύξεις καταλήγουν χωρίς ενδιαφερόμενους.

Γεγονός είναι ότι το ίδιο σχεδόν προσωπικό που λειτουργούσε πριν από οκτώ μήνες προσπαθεί να ανταπεξέρθει στις νέες, σχεδόν πολεμικές, συνθήκες. Ενδεικτικά αυτή τη στιγμή λειτουργούν 8 κρεβάτια κανονικής ΜΕΘ και 11 ΜΕΘ covid, ενώ στο πέτρινο κτίριο το οποίο λειτουργεί σαν κλινική κορονοϊού οι ασθενείς έφτασαν τους 47!