Lockdown: Ποια σενάρια εξετάζονται – Θα έρθει κι άλλη παράταση;

Lockdown: Ποια σενάρια εξετάζονται – Θα έρθει κι άλλη παράταση;

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες

Μέρα με τη μέρα εξετάζουν τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους καθημερινά οι λοιμωξιολόγοι προκειμένου να εισηγηθούν μέτρα στον πρωθυπουργό.

Ενδεχόμενο νέας παράτασης του lockdown

Ανοιχτό φαίνεται πως παραμένει ακόμη και το ενδεχόμενο νέας παράτασης του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, με τα σχολεία να παραμένουν μεν πρώτα στη λίστα για το άνοιγμα της οικονομικής και κοινωνικής δραστηριότητας, αλλά την κυβέρνηση να μην προχωρεί στην απόφαση για την επαναλειτουργία τους πριν να έχει τη σχετική εισήγηση των ειδικών.
Ενθαρρυντικό είναι το γεγονός ότι ο αριθμός των διασωληνωμένων δείχνει σταθεροποιητικές τάσεις αλλά το επιδημιολογικό φορτίο εξακολουθεί να παραμένει υψηλό σε συγκεκριμένες περιοχές.

Το σενάριο για lockdown 2 ταχυτήτων

Το σενάριο να χωριστεί η χώρα εκ νέου σε ζώνες και να συντελεστεί άρση του lockdown με διαφορετικές ταχύτητες αν και εξακολουθεί να βρίσκεται στο τραπέζι φαίνεται πως έχει περάσει σε δεύτερη μοίρα. Σε συνέντευξή του (Ράδιο Θεσσαλονίκη), ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας διέψευσε ότι υπάρχουν τέτοιες εισηγήσεις από τους ειδικούς ή σκέψεις από την κυβέρνηση, μολονότι οι πληροφορίες επιμένουν ότι το ενδεχόμενο αυτό είχε εξεταστεί σοβαρά τις προηγούμενες ημέρες, αλλά τελικά δεν προκρίθηκε ως λύση.