Πώς αξιολογούν την πορεία της χώρας οι πολίτες – Τι λένε για πανδημία, εμβόλιο και οικονομία

Πώς αξιολογούν την πορεία της χώρας οι πολίτες – Τι λένε για πανδημία, εμβόλιο και οικονομία

Την ανησυχία των πολιτών ότι τα χειρότερα με τον κορονοϊό είναι μπροστά μας καταγράφει δημοσκόπηση της Metron Analysis

Η πανδημία του κορονοϊού και η υγειονομική αντιμετώπισή της αξιολογείται ως το Νο1 πρόβλημα της χώρας σύμφωνα με δημοσκόπηση της Metron Analysis για τον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ενώ οι πολίτες εμφανίζονται ανήσυχοι, ότι τα χειρότερα είναι ακόμη μπροστά μας.

Ειδικότερα, στο ερώτημα αν η χώρα κινείται προς τη σωστή ή τη λάθος κατεύθυνση το 49% απαντά προς τη σωστή κατεύθυνση και το 42% προς τη λάθος, ενώ το 5% απαντά ούτε προς τη σωστή, ούτε προς την λάθος και το 4% δεν απαντά.

Στο ερώτημα ποιο είναι το σημαντικότερο πρόβλημα της χώρας, το 54% απαντά η επιδημία κορονοϊού-ιατρική περίθαλψη, το 21% η οικονομία, το 7% η ανεργία, το 5% το πολιτικό σύστημα, το 4% η εξωτερική πολιτική, το 2% το προσφυγικό/μεταναστευτικό, το 1% η παιδεία, ενώ το 5% απαντά "άλλο" και το 1% δεν απαντά.

Στο ερώτημα αν πιστεύετε ότι έχουν περάσει τα χειρότερα με την πανδημία ή είναι ακόμη μπροστά μας, το 67% απαντά ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας και μόλις το 24% ότι τα χειρότερα έχουν περάσει, με το 9% να μην απαντά.

Στο ερώτημα αν θα θέλατε να κάνετε το εμβόλιο για τον κορονοϊό, το 51% απαντά θετικά, το 41% αρνητικά και το 8% δεν απαντά. Μάλιστα, στην ηλικιακή ομάδα 35-44 το 57% δηλώνει ότι δεν θέλει να εμβολιαστεί και το 39% ότι θέλει, στην ηλικιακή ομάδα 17-34 το 52% απαντά αρνητικά κια το 42% θετικά, ενώ στον αντίποδα, στην ηλικιακή ομάδα 65+ το 71% απαντά το θέλει να εμβολιαστεί και μόλις το 22% ότι δεν θέλει και στην ηλικιακή ομάδα 55-64 το 53% απαντά θετικά και το 58% αρνητικά, ενώ στην ηλικιακή ομάδα 45-54 το 49% απαντά ότι θέλει να το κάνει και το 39% ότι δεν θέλει.

Στο ερώτημα πώς αξιολογείται την οικονομική κατάσταση της χώρας, το 55% απαντά αρνητικά, το 33% ουδέτερα και μόλις το 11% θετικά, ενώ το 1% δεν απαντά.

Για την απόφαση της κυβέρνησης να απαγορεύσει τις επετειακές εκδηλώσεις του Πολυτεχνείου, το 71% την κρίνει θετική, το 26% αρνητική, το 2% ούτε θετική, ούτε αρνητική και το 1% δεν απαντά.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε τηλεφωνικά σε δείγμα 1.205 ατόμων ηλικίας 17 ετών και άνω από όλη την Ελλάδα από τις 18 έως τις 24 Νοεμβρίου.