Σε διψήφιο αριθμό ο δείκτης θετικότητας- Η πιθανότερη ημερομηνία παράτασης του lockdown

Σε διψήφιο αριθμό ο δείκτης θετικότητας- Η πιθανότερη ημερομηνία παράτασης του lockdown

Ανησυχία από το αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων- Τεράστια η πίεση στο ΕΣΥ

Η παράταση του lockdown θεωρείται πλέον δεδομένη, με επικρατέστερη ημερομηνία σύμφωνα με την ΕΡΤ, μέχρι την 7η Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η άρση των περιοριστικών μέτρων θα γίνει σταδιακά, εφόσον το επιτρέψουν τα επιδημιολογικά στοιχεία, ξεκινώντας από τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας, είτε έχει να κάνει με τις ΜΕΘ είτε έχει να κάνει με τις απλές κλίνες, δέχεται πιέσεις. Το φορτίο παραμένει βαρύ στη Βόρεια Ελλάδα, τόσο στη Θεσσαλονίκη, όσο και σε Ημαθία και Λάρισα και οι επόμενοι μήνες αναμένεται να είναι δύσκολοι τονίζουν οι ειδικοί.

Σε διψήφιο αριθμό ο δείκτης θετικότητας

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, το προηγούμενο 24ωρο διενεργήθηκαν 31.013 τεστ εκ των οποίων τα 21.361 μοριακά και τα 9.652 rapid. Οι νέες μολύνσεις που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, ανέρχονται σε 2.152.

Ο δείκτης θετικότητας με βάση τους μοριακούς ελέγχους, διαμορφώνεται στο 10%, δηλαδή τα 10 από τα 100 δείγματα που έγιναν ήταν θετικά. Το ποσοστό αυτό είναι πολύ υψηλό, καθώς το όριο συναγερμού για του δείκτη θετικότητας τοποθετείται στο 4%.

Ανησυχία από το αρνητικό ρεκόρ διασωληνωμένων

Στο «κόκκινο» παραμένει το Εθνικό Σύστημα Υγείας καθώς ο αριθμός των διασωληνωμένων  σπάει καθημερινά το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο. Σήμερα, Τετάρτη, οι ασθενείς με κορονοϊό που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έφτασαν μια ανάσα πριν από τους 600.

«Είναι εμφανές πλέον σε όλους ότι το ΕΣΥ, είτε έχει να κάνει με τις ΜΕΘ, είτε έχει να κάνει με τις απλές κλίνες, πιέζεται παντού, όμως αντέχει» ανέφερε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στην Ελλάδα και την παρουσίαση των δράσεων του ΕΟΔΥ.

Σχολιάζοντας τον μεγάλο αριθμό των νεκρών από την COVID το τελευταίο 24ωρο, καθώς έχασαν τη ζωή τους 87 ακόμη άνθρωποι, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «είναι φανερό πλέον σε όλους πόσο επικίνδυνος, πόσο θανατηφόρος είναι αυτός ο ιός».

Επίκεντρο της πανδημίας παραμένει η Βόρεια Ελλάδα και ειδικά η Θεσσαλονίκη, όπου εντοπίζονται τα 633 από τα συνολικά 2.125 νέα κρούσματα. Ακολουθεί η Αττική με 383 νέες μολύνσεις, ενώ τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων ανακοινώθηκαν στην Λάρισα (160) και στην Πέλλα (106). Αρκετές ήταν επίσης οι νέες μολύνσεις σε Μαγνησία με 69 κρούσματα, Ημαθία με 61 κρούσματα, Δράμα με 59 κρούσματα, Σέρρες με 55 κρούσματα.

Δείτε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κορονοϊό