Κορονοϊός: Τρία κρούσματα σε εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Κορονοϊός: Τρία κρούσματα σε εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ Κρήτης

Καταγγελία ότι ασθενείς δεν ενημερώνουν τηλεφωνικά για συμπτώματα

Σε τρία ανέρχονται τα κρούσματα κορονοϊού σε εργαζομένους του ΕΚΑΒ Κρήτης, οι οποίοι παρουσίασαν ήπια συμπτώματα και τέθηκαν σε κατ' οίκον περιορισμό.

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα cretapost.gr, αρκετοί συνεργάτες τους έχουν τεθεί σε προληπτική καραντίνα. Το τελευταίο κρούσμα αφορά σε διασώστη του ΕΚΑΒ, ενώ τα προηγούμενα δύο αφορούσαν σε εργαζόμενους εντός υπηρεσίας, με το ένα από αυτά να γίνεται γνωστό στις 19 Νοεμβρίου, οπότε και ο συγκεκριμένος εργαζόμενος επέστρεψε στην υπηρεσία του μετά από άδεια. Και σήμερα το πρωί στην υπηρεσία γίνονταν τεστ, ενώ γίνονται και τακτικά τεστ, όταν κάποιος επιστρέφει στην εργασία του μετά από άδεια ή συνεχόμενα ρεπό.

Καλούν το ΕΚΑΒ χωρίς να ενημερώνουν για συμπτώματα

Αυτό που αναφέρει μιλώντας στο cretapost εργαζόμενος του ΕΚΑΒ, είναι ότι οι πολίτες πρέπει να συνδράμουν με τον τρόπο τους, σε ό,τι αφορά τη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, καθώς οι πολίτες που καλούν στο ΕΚΑΒ, δεν αναφέρουν τα συμπτώματα που μπορεί να έχουν, με τους διασώστες να μην φορούν την ανάλογη στολή και να κινδυνεύουν να κολλήσουν και ως εκ τούτου να διασπείρουν τον ιό.

Όπως αναφέρει η συγκεκριμένη πηγή, επειδή η στολή είναι βαριά και δυσκολεύει τους εργαζόμενους, πρέπει να χρησιμοποιείται λελογισμένα. Αντ’ αυτής όμως μπορεί να χρησιμοποιείται μια απλή στολή μιας χρήσης για τα περιστατικά που μπορεί να έχουν συμπτώματα, αρκεί να ενημερώνουν αναλόγως το τηλεφωνικό κέντρο, πριν φτάσουν στα περιστατικά οι διασώστες.