Lockdown: «Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου» – Πότε ξεκινά ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων

Lockdown: «Δεν είναι ρεαλιστικός στόχος η 1η Δεκεμβρίου» – Πότε ξεκινά ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων

Πέτσας: Αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών στη Θεσσαλονίκη

Αργεί, όπως φαίνεται, η σταδιακή άρση του lockdown στη χώρα, όπως παραδέχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Την επόμενη εβδομάδα θα δούμε ποιος πρέπει να είναι ο σχεδιασμός για σταδιακή άρση των μέτρων, σε αυτή τη φάση πρέπει να δώσουμε όλοι τη μάχη για τον περιορισμό των κρουσμάτων», είπε ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Από τις έξι».

Για το θέμα που έχει προκύψει με την επίταξη των κλινικών στη Θεσσαλονίκη, σημείωσε:

«Όπως είχε πει πολλές φορές ο υπουργός Υγείας, κι εγώ κατά την ενημέρωση των συντακτών, εάν χρειαστεί, εκτός από τη συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα, θα πάμε και σε επίταξη, ανέφερε, προσθέτοντας πως αυτή η συζήτηση υπάρχει εδώ και δέκα ημέρες. Εφόσον δεν το έπραξαν κι επειδή βλέπουμε την πίεση στο σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη, αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην επίταξη δύο κλινικών, όχι και των εννέα, για 200 κρεβάτια».

«Θα είναι απλές κλίνες για Covid-19, θα υπάρχει πλήρης διαχωρισμός των ασθενών. Όπως διευκρίνισε, ασθενείς που νοσηλεύονται σε αυτές τις ιδιωτικές κλινικές οι οποίοι δεν πάσχουν από Covid, θα μεταφερθούν είτε σε άλλες ιδιωτικές κλινικές είτε σε δημόσια νοσοκομεία.

Η επίταξη κλινών δεν είναι δωρεάν, υπάρχουν συμφωνημένα νοσήλια που αναλαμβάνει ο ΕΟΠΥΥ», σημείωσε.