Κορονοϊός: Θετικά στον ιό τα μινκ σε τέσσερις φάρμες στο Βόιο Κοζάνης

Κορονοϊός: Θετικά στον ιό τα μινκ σε τέσσερις φάρμες στο Βόιο Κοζάνης

Συμπτώματα του ιού έχουν εμφανίσει γουνοφόρα ζώα και σε φάρμες της Καστοριάς και των Γρεβενών

Θετικά στον κοροναϊό βρέθηκαν τα μινκ που εκτρέφονται σε τέσσερις φάρμες στο Δήμο Βοΐου Κοζάνης, όπως έδειξαν και οι εργαστηριακές εξετάσεις στα δείγματα που ελήφθησαν τις προηγούμενες ημέρες.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ Κοζάνης, οι έλεγχοι συνεχίζονται καθημερινά από τις κτηνιατρικές υπηρεσίες, ενώ υπό παρακολούθηση βρίσκονται οι φάρμες, με την ανησυχία να είναι έκδηλη για την συνέχεια και τη διασπορά. Σε ότι αφορά τη μία από τις τέσσερις φάρμες, όπου εκτρέφονται 5.000 μινκ, η κατάσταση είναι δύσκολη, με τον κοροναϊό να έχει προσβάλει το μεγαλύτερο μέρος των γουνοφόρων ζώων. Στις φάρμες που επανελέγχονται και υπάρχουν κρούσματα covid-19 ο συνολικός αριθμός μινκ που εκτρέφονται, ανέρχονται περίπου στις 40.000.

Εν τω μεταξύ, με συμπτώματα κοροναϊού έχουν εντοπιστεί και αρκετά ζώα και σε άλλες φάρμες και συγκεκριμένα σε μια των Γρεβενών και σε συνολικά πέντε στην Καστοριά. Σημειώνεται, ότι το πρωτόκολλο αντιμετώπισης διαμορφώνεται με τις αποφάσεις για την θανάτωση ή μη των ζώων, καθώς σταθμίζονται όλα τα δεδομένα για το πως θα διαχειριστεί το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνεργασία με τις κτηνιατρικές υπηρεσίες την εξάπλωση του ιού.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό