Πολυτεχνείο: Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι χθεσινοί συλληφθέντες

Πολυτεχνείο: Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι χθεσινοί συλληφθέντες

Κατηγορούνται για αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος

Με χειροκροτήματα και φωνάζοντας συνθήματα υποδέχτηκαν στα δικαστήρια της Ευελπίδων τους χθεσινούς συλληφθέντες , ημέρα της επετείου του Πολυτεχνείου, συγγενείς και φίλοι τους.

Οι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων ο 40χρονος ο οποίος έχει καταδικαστεί στο παρελθόν για συμμετοχή στον Επαναστατικό Αγώνα, παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο Αυτόφωρο.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του 40χρονου ασκήθηκε ποινική δίωξη για παράνομη οπλοφορία ενώ διατάχθηκε η κράτηση του μέχρι αύριο οπότε και θα δικαστεί ενώπιον του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου.

Την ίδια ώρα, ο 24χρονος φοιτητής, ο οποίος συνελήφθη στα Σεπόλια διώκεται για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κοροναΐο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, εξύβριση λόγω και έργω, βία κατά υπαλλήλου και πρόκληση σωματικής βλάβης.

Στους άλλους τρεις συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη, επίσης, για παραβίαση των περιοριστικών μέτρων για τον κορονοιο, απόπειρα πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης, απόπειρα ελευθέρωσης κρατουμένου και διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, ωστόσο, η δίκη τους αναβλήθηκε καθώς απουσίαζαν οι μάρτυρες αστυνομικοί.

Η μητέρα του φοιτητή, που βρέθηκε στο πλευρό του, δήλωσε υπερήφανη για τα παιδιά της, τα οποία χαρακτήρισε αγωνιστές και παράλληλα κατήγγειλε ότι είναι θύματα αστυνομικής βίας. Μάλιστα, περιέγραψε με λεπτομέρειες πως οι αστυνομικοί, όπως είπε, ξυλοκόπησαν το παιδί της, την ίδια και την κόρη της στην εξώπορτα του σπιτιού της. «Ζήσαμε τη σιδερένια φτέρνα του κατασταλτικού κράτους.» ανέφερε με τη σειρά της η μητέρα ενός ακόμη νεαρού συλληφθέντα.