Κορονοϊός: Θετικοί δέκα εργαζόμενοι σε εκτροφεία μινκ στην Καστοριά

Κορονοϊός: Θετικοί δέκα εργαζόμενοι σε εκτροφεία μινκ στην Καστοριά

Οι κτηνιατρικές υπηρεσίες διενεργούν ελέγχους και σε ζώα, κάποια από τα οποία βρέθηκαν νεκρά

Συναγερμός έχει σημάνει στα εκτροφεία μινκ στην Δυτική Μακεδονία, καθώς μετά τον εντοπισμό θετικού στον κοροναϊό εκτροφέα στον Δήμο Βοΐου Κοζάνης, θετικοί διαγνώστηκαν και δέκα εργαζόμενοι σε μονάδες της Καστοριάς.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, στο πλαίσιο δειγματοληπτικών ελέγχων rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες μινκ στην Δ. Μακεδονία προέκυψε σε 21 rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες στα Γρεβενά όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά, σε 91 rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες στην Καστοριά διαγνώσθηκαν 10 θετικά δείγματα, σε 22 rapid tests σε εργαζόμενους σε φάρμες στη Φλώρινα όλα τα δείγματα ήταν αρνητικά.

Εν τω μεταξύ, κλιμάκιο την Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έχει μεταβεί στην φάρμα εκτροφής των ζώων στον Δήμο Βοΐου για την διερεύνηση του περιστατικού. Στην φάρμα βρέθηκαν κάποια νεκρά ζώα, ενώ άλλα φέρουν συμπτώματα. Το κλιμάκιο θα προβεί στην εξέταση των ζώων για να διαπιστώσει τα αίτια, όπως αναφέρει η ΕΡΤ.

Ο εκτροφέας που είναι θετικός στον κορονοϊό, παραμένει σε καραντίνα εδώ και μέρες, καθώς προέβη σε τεστ μετά από συμπτώματα που είχε τις προηγούμενες ημέρες.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις ειδήσεις για τον κοροναϊό